Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez" Gazze'de Filistinlilerin "açlıkla" imtihanı sürüyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Temmuz 2026) Fransa ve İspanya'nın yangınla mücadelesine AB desteği Avrupa'da çocukları korumaya yönelik sosyal medya düzenlemeleri hız kazandı ABD'li oyuncu Mark Ruffalo "Netanyahu, manyak bir katil" Borsa günü yüzde 1,21 değer kaybederek tamamladı Trump "İran ile görüşmeler başarısız olursa güçlü bir askeri harekâta hazırız" Ahbap Derneği'ne kayyum atandı Yılmaz “Guterres’i KKTC Bayrakları ile karşılayıp, protesto etme planı ertelendi” Trabzonsporlu Cabral'ın golü "Dünya Kupası'nın en güzel golü" seçildi Fed'in bu yıl faizleri sabit tutacağına yönelik iyimser öngörüler devam ediyor Hava sıcaklığı 42 dereceye kadar çıkacak! Üstel’den Guterres’e adadaki gerçekleri kabul etme çağrısı.. Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü "Gerçek tarafsızlık, mevcut adaletsizliği sürdürmek değil, onu ortadan kaldıracak cesareti göstermektir” İncirli "Yapısal reformlarla denetim mekanizmalarını güçlendireceğiz" Güney Kıbrıs’ta ordunun eğitim atışları yangına yol açtı, bazı köyler boşaltıldı Nöbetçi eczaneler (27 Temmuz 2026) BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez" Gazze'de Filistinlilerin "açlıkla" imtihanı sürüyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Temmuz 2026) Fransa ve İspanya'nın yangınla mücadelesine AB desteği Avrupa'da çocukları korumaya yönelik sosyal medya düzenlemeleri hız kazandı ABD'li oyuncu Mark Ruffalo "Netanyahu, manyak bir katil" Borsa günü yüzde 1,21 değer kaybederek tamamladı Trump "İran ile görüşmeler başarısız olursa güçlü bir askeri harekâta hazırız" Ahbap Derneği'ne kayyum atandı Yılmaz “Guterres’i KKTC Bayrakları ile karşılayıp, protesto etme planı ertelendi” Trabzonsporlu Cabral'ın golü "Dünya Kupası'nın en güzel golü" seçildi Fed'in bu yıl faizleri sabit tutacağına yönelik iyimser öngörüler devam ediyor Hava sıcaklığı 42 dereceye kadar çıkacak! Üstel’den Guterres’e adadaki gerçekleri kabul etme çağrısı.. Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü "Gerçek tarafsızlık, mevcut adaletsizliği sürdürmek değil, onu ortadan kaldıracak cesareti göstermektir” İncirli "Yapısal reformlarla denetim mekanizmalarını güçlendireceğiz" Güney Kıbrıs’ta ordunun eğitim atışları yangına yol açtı, bazı köyler boşaltıldı Nöbetçi eczaneler (27 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Gardiyanoğlu: KTTB Başkanı için uykudan uyanma zili çalmıştır

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Gardiyanoğlu: KTTB Başkanı için uykudan uyanma zili çalmıştır

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin, (KTTB) ülkedeki tüm hekimlerin örgütü olduğunu vurgulayarak, eğer bir yasa yapılacaksa bunun adının Kamu Tabipleri Yasası değil, hak, hukuk ve eşitliğin olduğu bir ülkede  Hekimler Yasası olabileceğini kaydetti.

Gardiyanoğlu, sağlıkta tek taraflı çıkar savaşlarının bugüne kadar bir işe yaramadığını belirterek, halk için bugüne kadar hiçbir icraat yapılamadığını savundu. Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’ne çağrıda bulunarak, “Uyarıyoruz bunun aksi bir düşünce ve teşebbüs gene cevabını alacaktır” dedi. Yıllardan beridir süregelen ve belli bir zümrenin rant elde ettiği sağlıktaki sistemsizliği çözmek adına başını kuma gömmüş deve kuşu misali zamana oynayan KTTB yönetiminin ders zilinin çaldığını ifade eden Gardiyanoğlu, “ülkede sadece kamu hekimlerinin olmadığını, ülkede serbest hekimlerin de meslek icra ettiğini farkına varmaları için daha kaç mahkeme  kararı gerekli soruyoruz” dedi. Açıklamasında kamu hekimleri hakkında alınan Anayasa Mahkemesi kararlarını ve 2009 yılından bu yana yaşanan süreci anımsatan Gardiyanoğlu, şöyle devam etti: “İkinci işte son perde denenmeye çalışılıyor, yeni vizyona girecek filmin adı ‘Kamu Tabipleri Yasası’ bu kez amaç ne? Kamu Görevlileri Yasası var bu bizi tatmin etmez dediniz, Kamu Sağlık Çalışanları Yasası yaptınız yıllardan beridir 2. iş uğruna bu yasanın ellenmedik mahkemeden dönmemiş maddesini bırakmadınız şimdi ne istiyorsunuz. Kamu Tabipleri Yasası niye şimdi de diğer kamu sağlık çalışanları ile aynI yasa altında olmaktan mı rahatsız oldunuz yoksa icraatlarınızda kimse size ayak bağı olmasın mı istiyorsunuz.”

Benzer haberler

Featured
BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır 2026-07-27 22:05:54 Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez" 2026-07-27 22:00:04 Gazze'de Filistinlilerin "açlıkla" imtihanı sürüyor 2026-07-27 21:51:31 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Temmuz 2026) 2026-07-27 21:38:45 Fransa ve İspanya'nın yangınla mücadelesine AB desteği 2026-07-27 21:18:55 Avrupa'da çocukları korumaya yönelik sosyal medya düzenlemeleri hız kazandı 2026-07-27 21:14:56 ABD'li oyuncu Mark Ruffalo "Netanyahu, manyak bir katil" 2026-07-27 20:58:53 Borsa günü yüzde 1,21 değer kaybederek tamamladı 2026-07-27 20:47:05 Trump "İran ile görüşmeler başarısız olursa güçlü bir askeri harekâta hazırız" 2026-07-27 20:42:46