Fransa'da sabotaj eylemi nedeniyle tren seferlerinde aksamalar yaşandı

Voice Kıbrıs Haber
Fransa'da sinyal kablolarında kasıtlı çıkarılan yangın nedeniyle Lyon-Avignon hızlı tren seferlerinde iptaller yaşandı.
Fransız demir yolu şirketi SNCF, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Lyon-Avignon demir yolu ulaşımında sinyal kablosunda çıkan yangından kaynaklı sabah saatlerinden bu yana aksamaların ve sefer iptallerinin olduğunu bildirdi.
Yangının bir "vandallık" eylemi sonucu meydana geldiğini aktaran SCNF, yangından etkilenen kabloların onarımı için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
SCNF, başkent Paris yönüne hareket edenler dahil Güney-Doğu hattında faaliyet gösteren trenlerin seferlerinde de yangın nedeniyle önemli oranda gecikmeler olacağını duyurdu.
Ulaştırma Bakanı Philippe Tabarot, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Valence istasyonunun güneyindeki sinyal kablolarının "kasıtlı olarak" yakıldığını ve bu "vandallık" hareketinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
Ulaşımın yeniden sağlanması için SCNF ekiplerinin seferber olduğunu ifade eden Tabarot, "sabotaj eyleminin faillerinin" ağır şekilde cezalandırılacağını vurguladı.
Benzer haberler
Dünya
Almanya'nın BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilememesi tartışma konusu oldu
ABD'de 60 yıl sonra ilk kez et yiyen parazit görüldü
Almanya'da 39 bin euroluk ada satışa çıktı
İran'la savaşın sona ermesini öngören "savaş yetkileri" tasarısı kabul edildi
NASA, Mars uzay aracı MAVEN’ın misyonunun sona erdiğini duyurdu
Almanya tarihte ilk kez BM Güvenlik Konseyi’ne seçilemedi
İran savaşı Japonya'da plastik poşet krizi başlattı
İngiltere'de askeri helikopter düştü: Üç asker hayatını kaybetti
ABD Temsilciler Meclisi, Trump'a bir tepki olarak İran savaşını durdurma kararı aldı


