Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası yürürlükte! Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu Çevre mühendislerinden Çevre Koruma Dairesi’ni "güçlendirin" çağrısı Maarif Yaz Şenliği Gazimağusa'da yapılacak Ekinci “Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var” Pazartesi bazı bölgelerde üç saatlik elektrik kesintisi yapılacak Şehit Mehmet Eray İlkokulu öğrencilerine güvenli trafik eğitimi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Özgür Özel ve 3 CHP milletvekili hakkında yürütülen soruşturmada "yetkisizlik" kararı Annita Dimitru yeniden Meclis Başkanlığı'na seçildi Brent petrolün varili 96,91 dolardan işlem görüyor Güney Kıbrıs'ta yüze yakın davetli düğün yemeğinden zehirlendi, 21 kişi hastanede! Ertuğruloğlu “Bu halkın ne istediğini en iyi bu halkın tarihi söyler” Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası yürürlükte! Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu Çevre mühendislerinden Çevre Koruma Dairesi’ni "güçlendirin" çağrısı Maarif Yaz Şenliği Gazimağusa'da yapılacak Ekinci “Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var” Pazartesi bazı bölgelerde üç saatlik elektrik kesintisi yapılacak Şehit Mehmet Eray İlkokulu öğrencilerine güvenli trafik eğitimi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Özgür Özel ve 3 CHP milletvekili hakkında yürütülen soruşturmada "yetkisizlik" kararı Annita Dimitru yeniden Meclis Başkanlığı'na seçildi Brent petrolün varili 96,91 dolardan işlem görüyor Güney Kıbrıs'ta yüze yakın davetli düğün yemeğinden zehirlendi, 21 kişi hastanede! Ertuğruloğlu “Bu halkın ne istediğini en iyi bu halkın tarihi söyler”
Dolar
Euro
Sterlin

Fransa'da mahkumlara cep telefonu verilsin çağrısı

Fransa'da mahkumlara sınırlı işlevle çalışacak cep telefonu edinme ve internet kullanma hakkı verilmesi çağrısı yapıldı.

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Fransa'da mahkumlara cep telefonu verilsin çağrısı

Fransa Cezaevleri Genel Kontrolörü Adeline Hazan, France Inter radyosunda katıldığı bir programda, Fransa'daki cezaevlerine ve mahkumların sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bir soru üzerine Hazan, geçen yıl ülke genelindeki cezaevlerine 33 bin cep telefonunun yasa dışı yöntemlerle sokulduğunu bildirerek, "Mahkumlara cep telefonu yasağı getirmek bir işe yaramıyor. Onlara, sınırlı işleve sahip cep telefonu edinmeleri ve hatta kontrollü internet erişimi sunulmasından yanayım." dedi. Eskiden mahkumların televizyon izleme hakkına sahip olmadığını da hatırlatan Hazan, bu uygulamanın kabul görmesi halinde mahkumların cezaevinden cep telefonu satın alabileceklerini ve önceden kaydettirdikleri belirli numaraları istedikleri zaman arayabileceklerini dile getirdi. Mevcut şartlarda mahkumların cezaevi yönetimine kaydettirdikleri az sayıda numarayı herkese açık bölümdeki sabit telefondan arayabildiklerini aktaran Hazan, "Gizlilik koşulları sağlanmayan bu aramaların kişiye özel cep telefonuyla yapılabileceğini düşünüyoruz. Mahkumlar ayrıca internete de kısıtlı ve kontrollü şekilde girebilmeli. Bu imkanlar mahkumlara tahliye olduklarında iş bulma, sosyal çevre edinme ve aileleriyle haberleşme konularında faydalı olacaktır." ifadelerini kullandı. Suça karışan bazı kişilerin hastanelerde yer olmadığı gerekçesiyle hapishanelere gönderildiğini kaydeden Hazan, "Şizofreni derecesinde ağır bir hastalığa yakalanmış birinin hastane yerine cezaevine gönderilmesi kabul edilemez. Yüzde 25-30'u ağır patoloji belirtilerine sahip bu kişiler cezaevine değil hastanelere yerleştirilmelidir." diye konuştu. Uluslararası Cezaevleri Gözlem Merkezi (OIP) geçen ay yayınladığı raporunda, Fransa'da cezaevlerindeki 70 binden fazla mahkumun 17 bininin hastaneye yatırılacak derecede ruhsal ve bedensel sorunlara sahip olduğunu açıklamıştı. Avrupa Konseyinin yayınladığı raporda da Fransız hükümetine cezaevlerindeki aşırı yoğunluğa dair uyarıda bulunulmuş ve cezaevi şartlarının iyileştirilmesi gerektiği vurgulanmıştı. Kaynak: NTV

Benzer haberler

Dünya
Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak 2026-06-05 08:32:00 Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü 2026-06-04 21:55:00 Almanya'nın BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilememesi tartışma konusu oldu 2026-06-04 15:28:00 ABD'de 60 yıl sonra ilk kez et yiyen parazit görüldü 2026-06-04 14:00:00 Almanya'da 39 bin euroluk ada satışa çıktı 2026-06-04 13:53:00 İran'la savaşın sona ermesini öngören "savaş yetkileri" tasarısı kabul edildi 2026-06-04 13:33:00 NASA, Mars uzay aracı MAVEN’ın misyonunun sona erdiğini duyurdu 2026-06-04 12:03:00 Almanya tarihte ilk kez BM Güvenlik Konseyi’ne seçilemedi 2026-06-04 11:51:00 İran savaşı Japonya'da plastik poşet krizi başlattı 2026-06-04 09:50:00