Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ünlü sunucu, Trump'a rakip oluyor: "Daha iyi yönetirim" Hristodulidis, BM Genel Sekreterinin adaya gelişinden önce siyasi parti başkanlarıyla bir araya gelecek Muğla'da orman yangını: Bin 120 kişi tahliye edildi Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem! Apple Nvidia’yı geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi unvanını geri aldı 465 sürücü ceza aldı, 45 araç trafikten men edildi! Kuveyt ve Bahreyn'de İran saldırıları nedeniyle alarm verildi Venezuela'daki depremlerde bilanço ağırlaşıyor: 5 bin 69 can kaybı Türkiye'nin yerli atomik saati uzaya fırlatıldı Bugün hava nasıl olacak? (18 Temmuz 2026) Meksika açıklarında iki büyük deprem meydana geldi Döviz piyasalarında günün son rakamları (17 Temmuz 2026) Belçika'da sıcak hava dalgasının yol açtığı ölümler 2 bini aştı İtalya aynı anda aşırı sıcaklar, fırtınalar ve orman yangınlarıyla mücadele ediyor Borsa günü yüzde 1,90 değer kaybederek tamamladı Dünya Tabipler Birliği Başkanı Kitulu güçlü ulusal tabip birliklerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi BBIWK, hastaneye tekerlekli iskemle bağışında bulundu Geleneksel Polis Basketbol Turnuvası'nın 7. şampiyonu Lefkoşa Polis Müdürlüğü... İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, Holguin ile görüştü Çeler “Sporcuların yaşadığı adaletsizlikler sona ermeli” Ünlü sunucu, Trump'a rakip oluyor: "Daha iyi yönetirim" Hristodulidis, BM Genel Sekreterinin adaya gelişinden önce siyasi parti başkanlarıyla bir araya gelecek Muğla'da orman yangını: Bin 120 kişi tahliye edildi Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem! Apple Nvidia’yı geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi unvanını geri aldı 465 sürücü ceza aldı, 45 araç trafikten men edildi! Kuveyt ve Bahreyn'de İran saldırıları nedeniyle alarm verildi Venezuela'daki depremlerde bilanço ağırlaşıyor: 5 bin 69 can kaybı Türkiye'nin yerli atomik saati uzaya fırlatıldı Bugün hava nasıl olacak? (18 Temmuz 2026) Meksika açıklarında iki büyük deprem meydana geldi Döviz piyasalarında günün son rakamları (17 Temmuz 2026) Belçika'da sıcak hava dalgasının yol açtığı ölümler 2 bini aştı İtalya aynı anda aşırı sıcaklar, fırtınalar ve orman yangınlarıyla mücadele ediyor Borsa günü yüzde 1,90 değer kaybederek tamamladı Dünya Tabipler Birliği Başkanı Kitulu güçlü ulusal tabip birliklerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi BBIWK, hastaneye tekerlekli iskemle bağışında bulundu Geleneksel Polis Basketbol Turnuvası'nın 7. şampiyonu Lefkoşa Polis Müdürlüğü... İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, Holguin ile görüştü Çeler “Sporcuların yaşadığı adaletsizlikler sona ermeli”
Dolar
Euro
Sterlin

Fransa'da aşı olmayanlara önemli kısıtlamalar getiren uygulama başladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Fransa'da aşı olmayanlara önemli kısıtlamalar getiren uygulama başladı

Fransa’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında, belli etkinlik ve mekanlara girişte zorunlu tutulan Kovid-19 sağlık ruhsatı uygulaması yürürlüğe girdi.

Anayasa Konseyinin 5 Ağustos'ta onayladığı Kovid-19 ile mücadele yasası kapsamındaki sağlık ruhsatı uygulaması, bölgeler arası yolculuklar, hastane, bakımevleri, alışveriş merkezleri hariç 50 kişiden fazla kapasiteli kapalı mekanlar, restoran, kafeterya, sinema salonları, müzeler ve ile eğlence parklara giriş için Kovid-19 aşılarını tamamladığını belgelemeyi, son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi sonucunu göstermeyi ya da son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileştiğini kanıtlamayı gerektiriyor.

Uygulama, yolculuklar dışında bu alanlarda maske kullanımı zorunluluğunu kaldırıyor.

Paris Lyon Garı'ndan Aix-en-Provence'a giden Brune, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık ruhsatının, testler veya aşı ile olsun Kovid-19'u kontrol altında tutmak adına kullanışlı olduğunu söyledi.

Brune, "Ancak, aşıyı zorunlu hale getirmelerini, demokratik bulmuyorum. Fakat, seyahat edenlere test sormalarını, yararlı görüyorum." diye konuştu.

Lyon Garı'ndaki yolculardan Yahya Salloe de sağlık ruhsatının saçma bulmadığını, ancak aşı için insanlara seçim yapma fırsatı verilmesi gerektiğini dile getirdi.

"Aşı olup olmamak bir hak ve Fransa’nın ‘özgürlük, eşitlik, kardeşlik’ sloganını kapsadığı bir şey. Aslında (aşı) olmak zorunda değiliz, fakat sosyal hayatımızı muhafaza etmek istiyorsak aşı olmak zorundayız" diyen Salloe, işi gereği trenle çok fazla seyahat yapması gerektiğini, bu nedenle her 3 günde bir test yaptırmak yerine aşı yaptırmasının gerekeceğini aktardı.

Hükümet sözcüsü Gabriel Attal'ın uygulamanın ilk haftasında müsamahalı olunacağını açıklamıştı.

Sağlık ruhsatı uygulamasının yanı sıra bazı meslek gruplarına Kovid-19 aşısını eylül ayından itibaren zorunlu hale getiren tartışmalı Kovi-19 ile mücadele yasası Tartışmalı yasa "sağlık diktatörlüğü" olarak nitelendirilmiş, Fransa genelinde resmi verilere göre son 3 haftadır cumartesi günleri sayıları yüz binlerce kişinin katıldığı gösterilerde protesto edilmişti.

(AA)

Benzer haberler

Dünya
Ünlü sunucu, Trump'a rakip oluyor: "Daha iyi yönetirim" 2026-07-18 10:56:22 Kuveyt ve Bahreyn'de İran saldırıları nedeniyle alarm verildi 2026-07-18 09:29:29 Venezuela'daki depremlerde bilanço ağırlaşıyor: 5 bin 69 can kaybı 2026-07-18 08:54:20 Meksika açıklarında iki büyük deprem meydana geldi 2026-07-17 22:05:53 Belçika'da sıcak hava dalgasının yol açtığı ölümler 2 bini aştı 2026-07-17 21:50:00 İtalya aynı anda aşırı sıcaklar, fırtınalar ve orman yangınlarıyla mücadele ediyor 2026-07-17 21:44:50 Japonya’da İmparatorluk Hanedan Yasası revize edildi 2026-07-17 15:43:34 ABD'nin Texas eyaletinde selde ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 2026-07-17 15:38:54 Fransa'da fırtına nedeniyle 2 kişi öldü, 53 bin hane elektriksiz kaldı 2026-07-17 15:14:52