Fransa Savunma Bakanı yuhalandı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Senato'da yaptığı bir konuşma sırasında yuhalandı. Bu tepkinin nedeni, Parly'nin Avustralya ile patlak veren "denizaltı krizi" hakkındaki açıklamaları.
Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Senato'da Avustralya ile patlak veren "denizaltı krizi" hakkında konuşurken böyle yuhalandı. Parly, Avustralya'nın Fransa'nın güvenini kırdığını ve bunun öngörülemeyecek bir durum olduğunu savundu. Fransa Savunma Bakanı, "Tarihi tersten yazamayız, aksi halde kendimizi hakim ya da savcı yerine koymuş oluruz. Ama anlıyorum ki Senato o niyette" dedi. Bunun üzerine tüm Senato kendisini yuhalamaya başladı. Senato başkanının müdahalesi ile konuşmaya devam edebilen Parly, Avustralya'nın tavrının NATO içinde siyasi diyalog olmadığını gösterdiğini söyledi. NATO'nun yeni bir stratejik konsept belirlemesi gerektiğini vurguladı, "Müttefik olmak, diğerlerinin çıkarlarına rehin olmak değildir" ifadelerini kullandı.
Oturumda Senatör Rachid Temal de ilgili söz aldı. "Bu kriz hükümetin yönetimi ve sicili hakkında çok şey söylüyor" diyerek Macron hükümetini eleştirdi.
CNN
Benzer haberler
Dünya
İspanya'da 2 hızlı trenin çarpıştığı kazada ölenlerin sayısı 69'a çıktı
Güney Kore'de eski devlet başkanı Yoon'un idamı talep edildi
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde istifa etti
21 bini aşkın hasta ve yaralı tedavi için Gazze'den çıkmayı bekliyor
ABD'deki nükleer laboratuvarda yangın çıktı, yetkililer alarma geçti
11 Eylül ve Maduro davalarının yargıcı Alvin Hellerstein hayatını kaybetti
İspanya’daki tren faciasında ses kayıtları ortaya çıktı
Gök bilimciler Plüton'un ötesinde olası bir cüce gezegen keşfetti
Hayvanat bahçesi görevlisi leopar saldırısı sonucu hayatını kaybetti




