Fransa, devrik lider Esed için tutuklama emri çıkardı

Voice Kıbrıs Haber
Fransız yargısının, Suriye'deki Baas rejiminin devrik lideri Beşşar Esed için tutuklama emri çıkardığı bildirildi.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, X hesabından yaptığı açıklamada, "Fransız yargısı Beşşar Esed'e karşı tutuklama emri çıkardı. Sednaya Hapishanesi'nde dehşetini gördüğüm rejimin suçları cezasız kalmamalı. Fransa, Suriyeliler için adaletin yerini bulması konusunda seferber oldu ve olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.
Barrot ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Suriye'de Baas rejiminin devrilmesinin ardından 3 Ocak'ta başkent Şam'daki işkence üssü Sednaya Hapishanesi'nde incelemelerde bulunmuştu.
Fransa'da mahkeme 15 Kasım 2023'te, Esed için insanlığa karşı suça ve savaş suçuna ortaklık ettiği gerekçesiyle tutuklama emri çıkarmıştı.
Mahkeme, Esed'i, 2013'te Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde kimyasal saldırılarında insanlığa karşı suç ve savaş suçuna ortaklık etmekle suçlamıştı.
Benzer haberler
Dünya
NASA'nın batmakta olan uzay teleskobunu kurtarma görevi başarısızlıkla sonuçlandı
Trump'tan İran'a ekonomik savaş ilanı
Küresel ısınma tropik fırtınaların zamanını ve şiddetini değiştiriyor
Gökbilimciler Dünya'dan 23 kat daha ağır dev bir kayalık gezegen keşfetti
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor"
Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi
Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı
Trump'ın seçim hesabına 'Hürmüz' engeli
Fransa, tarihinin en uzun ikinci sıcak hava dalgasını yaşadı


