Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu

Voice Kıbrıs Haber
Fransa'da en az 150 süpermarketin soğutma sistemleri siber saldırının hedefi oldu. Sisteme uzaktan müdahale eden bilgisayar korsanları, dolaplardaki taze ve dondurulmuş ürünlerin bozulmasına yol açarak milyonlarca euroluk zarara neden oldu.
Bazı mağazalarda sıcaklıkların uzaktan değiştirildiği, bunun da taze ve dondurulmuş ürün stoklarının bozulmasına yol açtığı ifade edildi.
Cooperative U Grubunun Üst Yöneticisi Dominique Schelcher, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada durumu doğruladı. Schelcher, dün geceden bu yana ağlarındaki birçok mağazanın soğutma tesislerinin siber saldırıya uğradığını belirtti.
Milyonlarca euroluk kayıp
Saldırının ardından dondurma dolaplarının sıcaklığı 26 derecenin üzerine çıktı. Sadece Alsace bölgesindeki iki Intermarche ve Super U süpermarketinde 270 bin euro tutarında hasar meydana geldi. Ulusal çapta maddi kaybın milyonlarca euroya ulaşabileceği tahmin ediliyor.
BFMTV'nin haberine göre, normalde soğutma tesislerini korumak için tasarlanan bir sistem bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi.
Korsanların bu sistemi tersine çevirerek sürekli ve zorunlu buz çözme işlemi uyguladığı ifade edildi. Bu müdahale nedeniyle bazı buzdolaplarında sıcaklıkların 50 dereceye kadar ulaştığı kaydedildi.
Benzer haberler
Dünya
Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir
Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı
Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı"
Endonezya'da nesli tehlike altındaki 46 Borneo orangutanı orman yangınlarından kurtarıldı
Brezilya'da binlerce kişi Devlet Başkanı Lula da Silva'ya destek mitinginde buluştu
Yolcunun cihazı uçakta yangın çıkardı
Trump'tan Hürmüz Boğazı çıkışı "Adını Trump Boğazı olarak değiştirmeyi düşünüyoruz"
Papa 14. Leo, akciğerinde kitle tespit edildiğini ve ameliyat olacağını açıkladı
Isaias Kasırgası ABD'yi saatte 165 kilometreyle vurdu,4 kişi hayatını kaybetti



