Fly Kıbrıs ilk seferini “Melekler Takımı” uçağı ile yapacak
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Fly Kıbrıs Hava Yolları ilk uçuşunu 16 Nisan Pazar sabahı İstanbul – Ercan destinasyonunda gerçekleştirecek.
“Kıbrıs artık her yere daha yakın!” sloganıyla yola çıkan Fly Kıbrıs, ilk seferini, adını Şampiyon Melekler’den alan “Melekler Takımı” isimli Airbus A320 uçağı ile yapacak.
Fly Kıbrıs’ın bu ilk uçuşuna Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, eski Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türkiye ve KKTC’den gazeteciler ve turizmciler katılacak.
Fly Kıbrıs tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulmuş olan Fly Kıbrıs, rekabetçi fiyat politikasıyla KKTC’nin bayrak taşıyıcısı olmaya hazırlanıyor. Logosundaki kanatlarla KKTC bayrağının göğe yükselişini, hilal ile Kıbrıslı Türk kimliğini simgeleyen hava yolu, Kıbrıs Türkü’nün ‘göklerdeki evi’ olmayı hedefliyor” denildi.
-Arıklı
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da Fly Kıbrıs uçuşlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “hedefimiz daha fazla özel şirketin KKTC’den uçmasıdır. İyi bir rekabet ortamı oluşması
hem bilet fiyatlarını düşürecek hem de hava ulaşımındaki destinasyon seçeneğini ve hizmet
kalitesini artıracak. Bu durumun vatandaşlarımıza olumlu yansımasının yanında, daha fazla
yurt dışı noktadan turist ülkemize gelmiş olacak Fly Kıbrıs Hava Yolları bu konuda bir
başlangıç ve çok güzel bir örnektir” dedi.
Bakan Arıklı, Fly Kıbrıs Hava Yolları’nın zor koşullarda ülke ulaşımına ve turizmine katkı
koymak için kurulduğunu, bu konuda elini taşın altona koyan iş insanlarına teşekkür etti.
Fly Kıbrıs Hava Yolları öncelikle İstanbul’a günde karşılıklı 2 sefer, Ankara ve İzmir’e ise günde karşılıklı 1 sefer düzenleyecek. 7 Haziran itibariyle Azerbaycan - Bakü ve İran - Tahran olarak kesinleşen haftada 6 charter seferiyle ülkemize turist getirmeyi hedefleyen Fly Kıbrıs, önümüzdeki süreçte ise Trabzon, Antalya, Ordu, Sivas gibi bir çok ilden tarifeli seferler düzenlemeyi planlıyor.
Benzer haberler
Featured
Trump "İran bana suikast girişiminde bulunursa, ordu İran'ı tamamen yok etmeye hazır"
Ulusal Türk Kuruluşları Dünya Konseyi “AP’nin kararı bizim açımızdan yok hükmündedir”
Eski Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergi açıldı
Damla Soyalp, CTP’nin Gönyeli-Alayköy Belediyesi başkan adayı oldu
Baybora "Rahat uyu Yaşar Hocam, açtığın bu onurlu yolda mücadele etmeye devam edeceğiz"
DAÜ Uluslararası Yaz Okulu başlıyor
Denktaş “AB, Kıbrıs konusunda tarafsızlığını yitirmiştir”
Ağrotur’a üç Airbus H145 Jupiter HC Mk2 helikopteri konuşlandırıldı
Politis "Hristodulidis hükümetini destekleyen siyasi güçler geçiş noktalarının kapatılmasını istiyor"



