Fırtına ve şiddetli yağış 1 can aldı, yüzlerce uçuş iptal edildi

Voice Kıbrıs Haber
İspanya'nın Kanarya Adaları başta olmak üzere Murcia, Valensiya, Balear Adaları ve Katalonya bölgelerini etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağış 1 kişinin ölümüne neden oldu.
Murcia'da şiddetli yağışın etkisiyle evinin duvarı yıkılan 62 yaşındaki bir erkek hayatını kaybetti. Bu kişinin cansız bedeninin evinin 300 metre ötesinde bulunduğu bildirildi.
Ülkede 24 Eylül akşamından bu yana etkili olan kötü hava şartları özellikle Kanarya Adaları'nda yaşamı felç ederken, Gran Kanarya, Tenerife, Lanzarote adalarında toplam 671 uçuşun iptal edildiği kaydedildi.
"Hermine" adlı fırtına nedeniyle çok sayıda ağacın devrildiği, arabaların, tarım alanlarının ve evlerin zemin katlarının zarar gördüğü belirtildi.
Bazı bölgelerde metrekareye 300 litreye kadar yağış düştüğünü belirten yetkililer, fırtına ve şiddetli yağışın yarından itibaren ülkeyi terk etmeye başlayacağını duyurdu.
Benzer haberler
Dünya
İrlanda'da 5 gencin öldüğü kaza sonrası TikTok sorgulanıyor
Trump Hürmüz Boğazı'nı "Yeni ABD Bölgesi" olarak ilan etti
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek"
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor"
El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek
Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı
İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı
Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek
Sri Lanka'da bir hastadan 3,1 kilogram ağırlığında mesane taşı çıkarıldı


