Finlandiya'da nükleer olaylara karşı tavsiye edilen iyot tablet stokları tükendi

Voice Kıbrıs Haber
Finlandiya'da Sağlık Bakanlığının bölgede nükleer bir olay yaşanması ihtimaline karşı kullanılması tavsiyesinde bulunduğu iyot tabletlerin stokları tükendi.
Sosyal İşler ve Sağlık Bakanlığı, (Rusya-Ukrayna Savaşı'nda) nükleer bir olay gerçekleşmesi ihtimaline karşı halka iyot tablet kullanılmasını tavsiye etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bir nükleer tesisteki kaza, tiroit bezinde birikebilen radyoaktif salınımına yol açabilir." ifadesi kullanıldı.
Söz konusu açıklamanın ardından halkın eczanelere akın etmesiyle ülke genelinde iyot tablet stokları kısa sürede tükendi.
Bakanlık, söz konusu tabletleri 3-40 yaş aralığındakilerin kullanması tavsiyesinde bulundu.
Öte yandan Bakanlık, radyasyonla ilgili acil bir durumda, insanların kendilerini radyasyondan korumasının en önemli yolunun evlerinde kalmaları olduğunu kaydetti.
Finlandiya Radyasyon ve Nükleer Güvenliği Kurumu Başkanı Petteri Tiippana, "Evet, Ukrayna'daki savaş, (Bakanlığın) talimatların güncellenmesini etkiledi. Böyle bir ihtiyaç ortaya çıktığında insanlar güncel talimatlara sahip olmalıdır." dedi.
Benzer haberler
Dünya
AB'nin Göç ve İltica Paktı yarın yürürlüğe giriyor
Pakistan'ın Azad Cammu Keşmir bölgesindeki helikopter kazasında 22 asker öldü
İran ordusu “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz”
Trump, anlaşma olmazsa İran'a yönelik saldırıların "Şiddetli" şekilde süreceğini belirtti
İran “Hürmüz Boğazı, her türlü geminin geçişine kapatıldı”
Sagrada Familia'nın yeni kulesi törenle açıldı: 120 bin kişi izledi
Özgür Özel ekibi Parti Meclisi'nden istifa etti
Endonezya'da 2025'teki yağışlar, dünyanın en nadir büyük maymun türünün yüzde 7'sini yok etti
Hint Okyanusu'nda şimdiye kadarki en derin ve en geniş balina mezarlığı keşfedildi


