Finansal Eylem Derneği adı altında yeni bir dernek kuruldu
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Finansal Eylem Derneği adı altında yeni bir dernek kuruldu.
Derneğin amacının, finansal suçlarla ve kayıt dışılıkla mücadele etmek, şeffaflığın ve vergi adaletinin sağlanması ve haksız rekabetin önlenmesi için çalışmalar yürütmek, bu alanlarda farkındalığı artırmak üzere eğitim vermek ve kara paranın aklanmasının önlenmesinde ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapmak olduğu belirtildi.
Derneğin ocak ayında yapılan genel kurulunda başkanlığa emekli bankacı, uyum alanında çalışan Benan Mirza, asbaşkanlığa gazeteci, yazılım ve eğitim şirketi sahibi Can Sarvan seçildi. Derneğin diğer yönetim kurulu üyeleri arasında, iş insanı Meriç Erülkü, bilgisayar mühendisi ve öğretim görevlisi Hüseyin Sezer Solak ve iş insanı Mustafa Kemal Kanbur yer alıyor.
Açıklamada, Finansal Eylem Derneği'nin kurulur kurulmaz Cumhuriyet Meclisi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi'nin davetiyle, 19 Ocak’ta komitede tartışılmakta olan Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasa Tasarısı hakkında görüşlerini beyan ettiği kaydedildi.
Ardından 24 Ocak’ta Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’ya bir ziyaret gerçekleştiren dernek, LTB’nin desteği ile kurumsal görüşmelerini ve bir dizi faaliyetini dönüşümlü olarak Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Dayanışma ve Eğitim Merkezi’nde yapacak.
Finansal Eylem Derneği, finansal suçları önlemek ve yasa tahtında yükümlüleri bilgilendirmek üzere “Transparent Finance Institute” adında bir eğitim kurumu kurma çalışmalarını tamamlayarak, sertifikalı kurslar da verecek.
www.finansaleylem.org adresindeki web sitesinden yurttaşlara katılım çağrısı yapan Finansal Eylem Derneği’ne, 0533 855 52 62 numaralı telefon hattından veya facebook.com/finansaleylemdernegi, instagram.com/finansaleylemdernegi, twitter.com/finansaleylem adreslerindeki sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.
Benzer haberler
Featured
Erhürman "Acı da, çaba da, kimin ne yaptığı, ne yapmadığı, ne yaptırdığı da, bütün sorumluluklar da beynimde ve yüreğimde kazılı"
Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı bir ekip, gemi kazasına ilişkin rapor hazırlamak için ülkeye geldi
Arıklı "Cumhuriyet Meclisi'ne başvurup dokunulmazlığımın kaldırılmasını isteyeceğim"
Gemi kazası nedeniyle hastanelerde tedavi gören hasta sayısının 3’e düştü
İçişleri Bakanlığı talimatıyla müzik ve eğlence faaliyetlerine yasak getirildi
Nöbetçi eczaneler (2 Eylül 2026)
Girne'de ikinci bir duyuruya kadar etkinlik ve müzik izinleri durduruldu
Brent petrolün varili 95,60 dolardan işlem görüyor
Nepal ve Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştı


