Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
KTAMS ağustos ayı açlık sınırını açıkladı Çeler “Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir vizyona ihtiyacımız var” Ekinci “Siyasi sorumluluk zinciri tek bir bakanla bitmez” Gemi faciasında hayatını kaybeden Şerif Özdemir'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi İncirli "Geminin geçmiş hasarları, bakım ve onarımları incelenmiş midir?" İtfaiye Müdürlüğü'nden halka çağrı "Tedbir al, yangını ve felaketi önle” Holguin'in Kıbrıs ziyareti ertelendi Beşparmak Düşünce Grubu "Neden Egemen Eşitlik ve Eşit Uluslararası Statü?" konulu panel düzenleyecek EDEK partisinin yeni başkanı Sofia Hristodulu Makri oldu Lefkoşa Türk Belediyesi “Yaratıcı Drama ve Oyunculuk” atölyeleri düzenliyor Bir haftada 16 yangın: Zarar 1 milyon TL'yi aştı Meteoroloji Mühendisleri Odası “Deniz ulaşımında meteorolojinin önemi hayati nitelikte” Kıbrıslı Rum enerji bakanı GSI projesinin ilerlediğini, hattın Güney Kıbrıs’tan geçeceğini kaydetti 2026-2027 eğitim öğretim yılı pazartesi başlıyor MMO "Öğrenci servisleri denetimden geçmeli" Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim programı devam ediyor Üstel "TCG IŞIN yakıt ikmali için bölgeden ayrıldı, TCG ALEMDAR çalışmalarına devam ediyor" Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlandı Girne Değirmenlik Dağ Yolu, Girne Acapulco Kavşağı ile Alevkayası arasındaki yol trafiğe kapatılacak Savaşan'dan YDP açıklamasına tepki “Açıklamalar mesnetsiz ve yanıltıcıdır” KTAMS ağustos ayı açlık sınırını açıkladı Çeler “Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir vizyona ihtiyacımız var” Ekinci “Siyasi sorumluluk zinciri tek bir bakanla bitmez” Gemi faciasında hayatını kaybeden Şerif Özdemir'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi İncirli "Geminin geçmiş hasarları, bakım ve onarımları incelenmiş midir?" İtfaiye Müdürlüğü'nden halka çağrı "Tedbir al, yangını ve felaketi önle” Holguin'in Kıbrıs ziyareti ertelendi Beşparmak Düşünce Grubu "Neden Egemen Eşitlik ve Eşit Uluslararası Statü?" konulu panel düzenleyecek EDEK partisinin yeni başkanı Sofia Hristodulu Makri oldu Lefkoşa Türk Belediyesi “Yaratıcı Drama ve Oyunculuk” atölyeleri düzenliyor Bir haftada 16 yangın: Zarar 1 milyon TL'yi aştı Meteoroloji Mühendisleri Odası “Deniz ulaşımında meteorolojinin önemi hayati nitelikte” Kıbrıslı Rum enerji bakanı GSI projesinin ilerlediğini, hattın Güney Kıbrıs’tan geçeceğini kaydetti 2026-2027 eğitim öğretim yılı pazartesi başlıyor MMO "Öğrenci servisleri denetimden geçmeli" Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim programı devam ediyor Üstel "TCG IŞIN yakıt ikmali için bölgeden ayrıldı, TCG ALEMDAR çalışmalarına devam ediyor" Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlandı Girne Değirmenlik Dağ Yolu, Girne Acapulco Kavşağı ile Alevkayası arasındaki yol trafiğe kapatılacak Savaşan'dan YDP açıklamasına tepki “Açıklamalar mesnetsiz ve yanıltıcıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Filo Denizlik'ten feribot kazasına ilişkin açıklama!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Filo Denizlik'ten feribot kazasına ilişkin açıklama!
Reklam

Filo Denizcilik, Girne açıklarında kaza yapan şirkete ait Filo Jet isimli yolcu feribotuyla ilgili açıklama yaptı ve duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Filo Denizcilik yazılı açıklamasında,  “Şirketimiz için şu an tek ve en acil öncelik, gemimizde bulunan 259 yolcumuzun ve mürettebatımızın can güvenliğidir.” dedi.

Olay meydana geldiği ilk andan itibaren şirket bünyesinde kriz masası oluşturulduğu, tüm yetkili arama kurtarma ekipleriyle tam koordinasyon halinde tüm imkanların sahaya seferber edildiği belirtilen açıklamada, arama kurtarma ve tahliye çalışmalarının aralıksız ve hassasiyetle sürdürüldüğü kaydedildi.

Filo Denizciliğin yolcu ailelerinin ve yakınlarının yaşadığı büyük endişeyi paylaştığı belirtilen açıklamada,  yolcu yakınlarına anlık ve doğru bilgi akışı sağlamak amacıyla özel kriz ve bilgilendirme hattı kurulduğu ifade edildi ve iletişimin “90 507 462 42 33 ve 0507 462 42 11” numaralı telefonlardan sağlanabileceği bilgisini aktarıldı.

Arama kurtarma operasyonundan gelecek her net bilginin süreci bizzat takip eden yetkililer tarafından yolcu yakınlarına ve kamuoyuna şeffaflıkla aktarılacağı belirtilen açıklamada, bilgi kirliliğine mahal verilmemesi adına sadece şirket ve resmi makamlardan yapılacak açıklamalara itibar edilmesi istendi.

Açıklamada, “Dualarımız ve tüm gücümüz gemideki yolcularımız, mürettebatımız ve kurtarma ekiplerimizledir.” denildi.