Filistin'in BM Temsilciliği "İsrail, Gazze'de her gün 100 sivili katlediyor"

Voice Kıbrıs Haber
Filistin yönetimi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde "her gün 100 sivili çadırlarda ve sokaklarda katlettiğini" belirtti.
Filistin'in BM Daimi Temsilciliği Yardımcısı Büyükelçi Macid Bamiye, BM Güvenlik Konseyi oturumunda, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden ve son günlerde yoğunlaşan soykırımı hakkında açıklamada bulundu.
Bamiye, "Açlığı bir savaş silahı olarak kullanan, evleri ve hastaneleri yok eden işgal (İsrail) her gün çadırlarda ve sokaklarda 100 sivili katlediyor." dedi.
İsrail'in Gazze'deki Filistinlileri aç bırakmak ve öldürmek dışında "işkence etmek" amacıyla insani yardımları kullandığına dikkati çeken Bamiye, İsrail'in Gazze'deki Filistinlileri "bölgenin sadece yüzde 16'lık alanına hapsettiğini" vurguladı.
Bamiye, Gazze'nin dünyanın en yoğun nüfusa sahip bölgesi haline geldiğini ifade ederek İsrail'in Gazze'deki Filistinlileri "topraklarını terk etmeye zorladığını" kaydetti.
Gazze'ye dünya çapında destek verildiğini dile getiren Bamiye, sorumluların hesap vermesi gerektiğini ve çözümün "başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması" olduğunu sözlerine ekledi.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 56 bin 531 Filistinli hayatını kaybetti, 133 bin 642 kişi yaralandı.
Benzer haberler
Dünya
Kanada'daki orman yangınlarının dumanı ABD'nin kuzeydoğusuna ulaştı
Bangladeş'teki kızamık salgınında hayatını kaybeden çocuk sayısı 800'e yaklaştı
ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi
Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor
Zelenski "Biz, AB'nin tam üyesi olmayı hak ediyoruz"
ABD, İran'a başlattığı son saldırı dalgasını bitirdi
Afrika'da 400 milyondan fazla kişi içme suyuna erişemiyor
Yunanistan'da polise karşı binlerce kişi eylem yaptı
İran "ABD'nin bölgedeki saldırı altyapısını yok etmeye odaklanmış durumdayız"



