Ferdi Çiftçi: Okçuluğu geliştirmeye çalışıyoruz

Voice Kıbrıs Haber
Okçuluk Federasyonu Başkanı Ferdi Çiftçi, ülkede bu sporu yapan lisanslı sporcu ve kulüp sayısını artırdıklarını söyledi.
BRT 1’de dün akşam yayınlanan ‘Spor Artı’ programına Bayan Milli Sporcu Uysal Oldaç’la birlikte katılan Başkan Çiftçi, 138’den 274 lisanslı sporcu sayısına ulaşan Federasyona kayıtlı kulüp sayısının ise yeni yılla birlikte 6’dan 15’e geleceği haberini verdi.
Okçuluk Federasyonu Başkanı, “Günün şartlarına uygundu olaya daha olimpik bir yaklaşımla yaklaştık” diye konuşarak ‘okçuluk’ sporunu göreve geldiklerinden itibaren geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.
Bu dala başlamak isteyen sporcu adaylarını belli bir potansiyele çıkarabilecek durumda olduklarını kaydeden Çiftçi, “Alttan gelen çocuklara bu branşı teslim edecek seviyeye getirebilecek durum için çalışıyoruz” ifadelerini de kullandı.
Ferdi Çiftçi, iyi ilişkiler kurdukları Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun bazı organizasyonlarına ev sahipliği yapabileceklerini de duyurdu.
Spor Artı’ya en büyük hedefi olan Atatürk Spor Kompleksi’ne yapılması hedeflenen içinde mağazalarıyla ‘kapalı salon projesi’sini de açıklayan Okçuluk Federasyonu Başkanı, söz konusu projeyle sporculara iş imkanı sağlanabileceğini de belirtti.
Federasyonun altyapı çalışmalarında küçüklere eğitmenlik de yapan Bayan Milli Okçu Uysal Oldaç da ülkedeki okçuluğun iyi bir seviyeye geldiğini ve Türkiye’den rakiplerle arada büyük bir fark olmadığına işaret etti.
Ailelere bu dala eğilimi olan çocuklarını getirmeleri çağrısında bulunan Oldaç, başlandığı zaman bırakılmak istenmeyen bir branş olduğunu söylediği okçuluğun gelişim ve odaklanmadaki rolüne de değindi.
Benzer haberler
Spor
Geleneksel Polis Basketbol Turnuvası'nın 7. şampiyonu Lefkoşa Polis Müdürlüğü...
Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası’nda sırada 5.yarışlar var
28. Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası tamamlandı
Galatasaray ile Mauro Icardi yollarını ayırdı
Atletizmde Ferdi ve Kulüpler Kıbrıs Şampiyonası düzenleniyor
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Yol Koşusu yapılıyor
Üstel "Yaklaşık 20 milyon TL olan spor bütçesini 1 milyar TL seviyesine çıkardık"
Dünya Kupası'nda ilk finalist İspanya
Sakallı “Talebimiz sporcularımızın hak ettiği değeri görmesidir”



