Felçli eşini 16 yıldır yalnız bırakmıyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Hırvatistan’da erkek leylek, felç kalan eşini 16 yıldır yalnız bırakmıyor. Her kış diğer leyleklerle birlikte Güney Afrika’ya göç eden erkek leylek, mutlaka eşinin yanına dönüyor.
Hırvatistan'da eşine az rastlanır bir aşk hikâyesi yaşanıyor. İki leylek 16 yıldır yaşadıkları birliktelikle aşka inancı kalmayanları hayrete düşürüyor. "Malena" isimli dişi leylek bir avcının kendisini vurması sonrası felç kaldı. Uçma yetisini kaybeden leylek, yaralandıktan sonra Stjepan Vokic isimli Hırvat tarafından himaye altına alındı. Ancak "Klepetan" isimli leylek, eşini asla yalnız bırakmıyor. "Klepetan" her yıl diğer leyleklerle birlikte güneye göç ediyor. Güney Afrika'ya her yıl yanında eşi olmaksızın göç eden "Klepetan" her ilkbaharın başı Hırvatistan'a eşinin yanına dönüyor. Leylek, aşkına kavuşmak için her yıl 14 bin km kat etmekten asla vazgeçmiyor. Birbirine sadakatle bağlanan çiftin yavruları da oluyor. Vokic de bu ailenin mutluluklarının devam etmesi için leyleklere kol kanat germeye devam ediyor. Malena ile Klepetan'ın hikâyesi aşkın engel tanımadığı, tüm engelleri sınırları ve mesafeleri kat edecek güçte olduğunu herkese kanıtlıyor. İki leyleğin hikâyesi Fransız basınında olduğu kadar sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.
LEYLEKLER SADAKATLERİYLE ÜNLÜ
Dünyada bulunan 8 bin 600'den fazla hayvan türünden yüzde 92'sinin tek eşli olduğu biliniyor. Leylekler, kazlar, baykuşlar, muhabbet kuşları, kuğular, sarı tepeli penguenler, kumrular, kunduzlar, şebekler, gri kurtlar, termitler ve melek balıkları eşlerine en sadık hayvanlar arasında yer alıyor. Kuğular ise eşlerinin ölümünden sonra başka bir kuğuyla asla ilişki yaşamıyor. Sadakatleriyle ünlü göçmen kuşlar, birlikte binlerce kilometre kat ediyor. DIŞ
Fransız Demotivateur isimli haber sitesinde yayımlanan fotoğraflarda leylek ailesinin bu yıl yumurtadan çıkan yavrularıyla oldukça mutlu olduğu görülüyor.
HABERLER YAVRULARIYLA ÇOK MUTLULAR
Benzer haberler
Dünya
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi
Kalbi atmasına rağmen morgda bırakılan bebek engelli kaldı
İspanya'daki hızlı tren kazasında en az 10 kişi hayatını kaybetti
İklim değişikliği küresel sağlık acil durumu: Lancet raporu tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi
Artan yakıt maliyetleri lüks yolcu gemisini vurdu: Kamboçya'da mahsur kaldılar
New York'taki müzayedede Nanotyrannus iskeleti 47,3 milyon dolara satıldı




