Farkındalık yaratmak amacıyla piknik yapan vatandaşlara çöp poşeti dağıtıldı

Voice Kıbrıs Haber
Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi Karpaz Özel Çevre Koruma Birimi tarafından Altınkum sahili ve piknik alanında temizlik etkinliği gerçekleştirildi.
Bakanlık açıklamasına göre, dağıttığı çöp poşetleri ile mevcut çöplerin çevreye yayılmasının önüne geçilmesini ve atıkların etrafa yayılmasını önlemeyi amaçlayan Karpaz Özel Çevre Koruma Birimi, farkındalık yaratmak amacıyla bölgede piknik yapan vatandaşlara da çöp poşeti dağıttı.
Çevre Koruma Dairesi Girne birimi ise Alagadi personeli ile birlikte Büyukkonuk Belediyesi’ne bağlı Kaplıca balıkçı barınağı bölgesinde temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Temizliğe Büyükkonuk Belediyesi personeli ve iş araçları da büyük katkı sağlayarak, bölgenin temizlenmesi sağlandı.
ALO 123 HATTINA İHBAR EDİN
Açıklamada, çevre konusunda yasaları ihlal eden kişilerin tespit edilmesi halinde Çevre Koruma Dairesi bünyesinde hizmet veren Alo 123 ihbar hattına bilgi verilmesinin çevrenin korunması açısından önemli olduğuna da dikkat çekildi ve “Çevre Koruma Dairesi, çevreyi kirleten vatandaşların Alo 123 ihbar hattına bildirilmesi durumunda bölgeye en yakın ekibini olaya müdahale etmesi için yönlendirerek anında cezai işlem uygulamaktadır. Herkesin çevreye karşı duyarlılık göstermesi halinde bu tür cezalara gerek kalmayacağı, temiz bir doğanın, gelecek nesillere bırakılmasını sağlayacağız” denildi.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Batı Avrupa, kayıtlardaki en sıcak haziran ayını yaşadı
Şarkıcı Bonnie Tyler 75 yaşında hayatını kaybetti
Öztürkler “Türkiye’nin yükselişi bizim de yükselişimizdir”
Balıkçılık av malzemesi destek programına başvuru süresi uzatıldı
Türkiye nüfus sıralamasında 194 ülke arasında 18. sırada
Nöbetçi eczaneler (9 Temmuz 2026)
AB Komisyonu Güney Kıbrıs aleyhine üç konuda süreç başlattı
“Mağusa Devlet Hastanesi'nde ilk kalp damar cerrahisi ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi”
Trump'ın tacizden suçlu bulunduğu Carroll davasında karar açıklandı: 5,8 milyon dolar ödeyecek



