Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz kurlarında son durum (10 Eylül 2026) En son hava durumu tahminleri (10 Eylül 2026) Anthropic çalışanı Coxon'un istifası, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı Trump, İngiltere öncülüğünde İsrail'e uygulanan yeni yaptırımlara karşı çıkmadı Eyfel Kulesi'nde Hindu heyet krizi: Kadın çalışanlar uzaklaştırıldı, kule kapandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Eylül 2026) THY'den KKTC uçuşlarında avantajlı bilet kampanyası Kızılhaç "Avrupa'da sıcak hava dalgaları sırasında yaklaşık 35 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor" İskele Belediyesi, Batı Nil virüsüne karşı faaliyetlerini arttırdı Sezonun en büyük rallisi başlıyor “Kâğıdın Halleri” sergisi Antalya’da sanatseverlerle buluştu İlk aşamada beş bölümün faaaliyette olacağı Ürün Güvenliği ve Metroloji Laboratuvarı hizmete giriyor Yarın birçok bölgeye 3 saat elektrik verilemeyecek Borsadan rekor işlem hacmi ÖSYM duyurdu: e-YDS başvuruları başladı Üstel " 8 bölgede sosyal konut projeleri için online başvurular başlıyor" ABD yeni Büyükelçisi Breslow güven mektubunu Hristodulidis'e sundu Gürcistan'dan kalkan özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı KKTC, İzmir’de düzenlenen fuarda temsil ediliyor Üstel "Derin sularda arama kabiliyetine ve özel teknik donanımlara sahip gemi yarın İstanbul'dan yola çıkıyor" Döviz kurlarında son durum (10 Eylül 2026) En son hava durumu tahminleri (10 Eylül 2026) Anthropic çalışanı Coxon'un istifası, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı Trump, İngiltere öncülüğünde İsrail'e uygulanan yeni yaptırımlara karşı çıkmadı Eyfel Kulesi'nde Hindu heyet krizi: Kadın çalışanlar uzaklaştırıldı, kule kapandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Eylül 2026) THY'den KKTC uçuşlarında avantajlı bilet kampanyası Kızılhaç "Avrupa'da sıcak hava dalgaları sırasında yaklaşık 35 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor" İskele Belediyesi, Batı Nil virüsüne karşı faaliyetlerini arttırdı Sezonun en büyük rallisi başlıyor “Kâğıdın Halleri” sergisi Antalya’da sanatseverlerle buluştu İlk aşamada beş bölümün faaaliyette olacağı Ürün Güvenliği ve Metroloji Laboratuvarı hizmete giriyor Yarın birçok bölgeye 3 saat elektrik verilemeyecek Borsadan rekor işlem hacmi ÖSYM duyurdu: e-YDS başvuruları başladı Üstel " 8 bölgede sosyal konut projeleri için online başvurular başlıyor" ABD yeni Büyükelçisi Breslow güven mektubunu Hristodulidis'e sundu Gürcistan'dan kalkan özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı KKTC, İzmir’de düzenlenen fuarda temsil ediliyor Üstel "Derin sularda arama kabiliyetine ve özel teknik donanımlara sahip gemi yarın İstanbul'dan yola çıkıyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Facebook'tan Sputnik bağlantılı hesaplara müdahale

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Facebook'tan Sputnik bağlantılı hesaplara müdahale
Reklam

Sosyal paylaşım platformu Facebook, Rus haber ajansı Sputnik tarafından işletilen ve doğu Avrupa ülkelerinde NATO karşıtlığını teşvik eden çok sayıda hesabı sildiğini duyurdu.

Facebook'un Siber Güvenlik Politikaları Direktörü Nathaniel Gleicher, yaptığı yazılı açıklamada "Bugün Rusya merkezli ve Doğu ile Orta Avrupa, Kafkaslar, Orta Asya ve Baltık bölgelerinden faaliyet yürüten bir ağın parçası olarak koordineli sahte davranışlarda bulunan 364 Facebook sayfası ve hesabı sildik." ifadesini kullandı. Söz konusu sayfa ve hesapların kendilerini bağımsız haber veya bölge ülkelerdeki spesifik konulara yönelik sayfalar olarak tanıttıklarını belirten Gleicher, "Kimliklerini yanlış beyan etmelerine rağmen bu sayfa ve hesaplarının Moskova merkezli Sputnik haber ajansının çalışanlarıyla ilişkili olduklarını ve bu sayfalardan bazılarının NATO karşıtlığı, protesto hareketleri ve yolsuzluk karşıtlığı gibi paylaşımlarda bulunduğunu tespit ettik." değerlendirmesinde bulundu. Gleicher, silinen hesapların 289'unun sayfa, 75'inin ise kişisel hesap olduğunu belirtti, bu hesaplardan birkaçının toplam takipçi sayısının 790 bin civarında olduğu bilgisini paylaştı.

İncelemelerini açık kaynaklar üzerinden yaptıklarını belirten Gleicher, bu konuda ABD kolluk kuvvetlerini, ABD kongresini ve söz konusu ülkelerdeki yönetimleri bilgilendirdiklerini kaydetti.

Facebook yöneticisi, açıklamasında ayrıca, "Bu hesap ve sayfalardan bağımsız, 107 Facebook sayfası, grup ve kişisel hesabını, 41 Instagram hesabını Rusya kaynaklı Ukrayna'dan faaliyet gösteren bir ağın parçası olarak koordineli ve sahte davranışlarda bulunduğu gerekçesi ile sildik." ifadesine de yer verdi.

Benzer haberler

Teknoloji
OpenAI, yapay zeka modelinin 90 yıllık matematik problemini 88 saatte çözdüğünü açıkladı 9 Eyl 2026 09:31 Instagram'da yeni dolandırıcılık yöntemi: Sahte telif şikayetleri 8 Eyl 2026 21:45 Bilim dünyası, DAÜ işbirliğinde Kuzey Kıbrıs’ta buluşuyor 7 Eyl 2026 18:53 Avustralya'da sosyal medya algoritmalarını kapatmayı sağlayan yasal düzenleme yolda 7 Eyl 2026 09:50 Tesla, sürücüsüz taksisini hizmete sundu 5 Eyl 2026 19:40 OpenAI yeni yapay zeka modeli Astra'yı kullanıma sunuyor: Kritik siber güvenlik uyarısı yapıldı 4 Eyl 2026 09:40 Japonya'da ayı seferberliği: Yapay zeka, dronlar ve robot kurtlar devrede 2 Eyl 2026 10:52 GPS sinyalleri güneş fırtınasından etkilendi 1 Eyl 2026 20:57 Yapay zeka yerin derinliklerindeki bilinmeyen altı gizemli yapıyı ortaya çıkardı 29 Ağu 2026 22:10