Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta kesintiler
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Facebook, bu boyutlardaki en büyük kesintiyi, 150 milyon kullanıcıya sahip olduğu 2008'de yaşamıştı. Bugün ise sosyal medya devini her ay 2,3 milyon kişi kullanıyor.
Kesintiden Facebook'un kendisi ve başlıca ürünleri olan Instagram ve WhatsApp da etkilendi. Kesintinin nedeni henüz kamuoyuna açıklanmadı. Şirketten yapılan açıklamada "Facebook uygulama ailesine erişim sorunları yaşandığının farkındayız. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalışıyoruz" deniili.
Facebook, sosyal medyada yayılan dedikodular karşısında, kesintinin bir DDoS saldırısı sonucu yaşanmadığını açıkladı.
DDoS, (hizmetin engellenmesi) bir internet hizmetini çok aşırı düzeyde internet trafiğiyle hedef alan siber saldırılara verilen isim.
Sorun ne kadar yaygın ?
Facebook sayfası görülüyor, ancak kullanıcılar herhangi bir paylaşım yapamadıklarını söylüyor.
Instagram kullanıcıları ise sayfalarını güncelleyemiyor ve yeni paylaşım yapamıyor. Facebook'un mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger'ın bilgisayar versiyonu açılmıyor, cep telefonu uygulamasındaysa bazı mesajlar gönderilebiliyor, ancak kullanıcılar resimli mesaj gönderilemediğini söylüyor.
Facebook'un diğer mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta da benzer sorunlar yaşanıyor.
Benzer haberler
Dünya
ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi
Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir"
Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı"
İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor
Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz”
BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı"
Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum"
BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı
Suudi Arabistan ile Pakistan, karşılıklı vize muafiyeti anlaşması imzaladı



