Eylem: “Savaş gemilerine değil çözüm ve barış için ortak mücadeleye ihtiyaç var”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Kıbrıs'ta savaş gemilerine değil çözüm ve barış için ortak mücadeleye ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Yazılı açıklamasında ABD’nin savaş gemisinin Limasol limanına gelmesini eleştiren Eylem “Buna izin verilmesi, adamızın üs olarak kullanılmak istenmesi, hem Orta Doğu’yu hem de adamızı büyük bir savaş tehdidiyle karşı karşıya bırakmak anlamına gelir” dedi.
Çözüm ve barış için ortak mücadelenin sadece Kıbrıs halklarının değil, bölgedeki halkların da barış, özgürlük ve güvenliğini sağlamanın tek yolu olduğunu kaydeden Eylem, “Adamız emperyalist güçlerden, silahlardan, üslerden arındırılmalı, askersizleştirilmelidir” ifadesine yer verdi.
Benzer haberler
Featured
Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti
Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı"
Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı
Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi
Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026)
Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak”
Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak
Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu



