Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
GİAD "Sağlık, eğitim, altyapı ve temel hizmetlerde beklenen karşılık alınmıyor" Köroğlu “Tarım Bakanlığı biyosidal ürünler konusunu önemsizleştirmeye çalışıyor” Fileleftheros “Çözüm senaryosuna yönelik ihtiyatlı olunması tavsiyesi” Bahçeler kavşağı ile Boğaz kavşağı arasında yol çalışması yapılacak Kıbrıslı Türk genç marimba sanatçısı Efe Sağıroğluları Almanya'da birinci oldu Beyarmudu 27 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında iki festivale ev sahipliği yapacak Güney'de yeni nesil 112 acil çağrı merkezi devreye giriyor Fildişi Sahili'nde yolcu otobüsünün nehre düşmesi sonucu 14 kişi öldü Girne Belediyesi "Etkinlik tanıtım süreçlerinde onaylı basın görselleri tercih edilmeli" Yapay zeka ölümden sonra da konuşturuyor: Hayatını kaybedenlerin dijital kopyaları yapılıyor Güney Kıbrıs Türkiye’nin AB sürecine engel değil iddiası "Korolar Buluşuyor 3" Namık Kemal Meydanı'nda müzikseverlerle buluşacak Kılıçdaroğlu “KKTC'nin resmi adının Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması lazım” Kıb-Tek Perşembe günü hurda kablo satışı yapacak Borsa güne 0,74 düşüşle başladı Pediatri Kurumu “Çocukların korunması bireysel değil, ortak kamusal sorumluluktur” Salatadaki gizli tehlike: ABD'de binlerce kişi hastanelik oldu Kıb-Tek 25 bin led sokak aydınlatma armatürü için sözleşme imzaladı Piyasalar nefesini tuttu: ABD'den gelecek veri Bitcoin'i nasıl etkileyecek? Japonya’da taht krizi derinleşiyor: Kadınların imparator olmasına neden izin verilmiyor? GİAD "Sağlık, eğitim, altyapı ve temel hizmetlerde beklenen karşılık alınmıyor" Köroğlu “Tarım Bakanlığı biyosidal ürünler konusunu önemsizleştirmeye çalışıyor” Fileleftheros “Çözüm senaryosuna yönelik ihtiyatlı olunması tavsiyesi” Bahçeler kavşağı ile Boğaz kavşağı arasında yol çalışması yapılacak Kıbrıslı Türk genç marimba sanatçısı Efe Sağıroğluları Almanya'da birinci oldu Beyarmudu 27 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında iki festivale ev sahipliği yapacak Güney'de yeni nesil 112 acil çağrı merkezi devreye giriyor Fildişi Sahili'nde yolcu otobüsünün nehre düşmesi sonucu 14 kişi öldü Girne Belediyesi "Etkinlik tanıtım süreçlerinde onaylı basın görselleri tercih edilmeli" Yapay zeka ölümden sonra da konuşturuyor: Hayatını kaybedenlerin dijital kopyaları yapılıyor Güney Kıbrıs Türkiye’nin AB sürecine engel değil iddiası "Korolar Buluşuyor 3" Namık Kemal Meydanı'nda müzikseverlerle buluşacak Kılıçdaroğlu “KKTC'nin resmi adının Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması lazım” Kıb-Tek Perşembe günü hurda kablo satışı yapacak Borsa güne 0,74 düşüşle başladı Pediatri Kurumu “Çocukların korunması bireysel değil, ortak kamusal sorumluluktur” Salatadaki gizli tehlike: ABD'de binlerce kişi hastanelik oldu Kıb-Tek 25 bin led sokak aydınlatma armatürü için sözleşme imzaladı Piyasalar nefesini tuttu: ABD'den gelecek veri Bitcoin'i nasıl etkileyecek? Japonya’da taht krizi derinleşiyor: Kadınların imparator olmasına neden izin verilmiyor?
Dolar
Euro
Sterlin

Eylem "Eğitim sistemimiz için tüm baskı ve tehditlerinize karşı direnip, susmayacağız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Eylem "Eğitim sistemimiz için tüm baskı ve tehditlerinize karşı direnip, susmayacağız"

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na yapılan ziyaretten “haberi olmadığı” açıklamasını eleştirdi.

KTOEÖS’ten yapılan yazılı açıklamada, KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Bakan Çavuşoğlu’nun, bir kez daha okulları, okul idarecilerini, öğretmen ile öğrencileri yalnız bıraktığını ve yine sorumluluğundan kaçmayı tercih ettiğini öne sürdü.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın karar vererek, bir ziyaret programı yaptığını, tarihleri ve okul isimlerini belirlediği bir tablo oluşturduğunu kaydeden Eylem, bu programın Eğitim Bakanlığı tarafından uygun bulunduğunu savunarak, daire müdürlerinin, okul idarelerine bilgi ve gereğini içeren bir genelge gönderdiğini söyledi.

Eylem, “TMK öğrencilerinin yaptığı ziyaret basına yansıyınca, Eğitim Bakanı onaylayıp okul idarelerinden gereğini talep ettiği bu ziyaretlerden haberi olmadığı beyanında bulunmuş.” ifadelerini kullandı.

Okul idareleri ve öğretmenlerin, eğitimde ve okullarda yaşanan sorunların yükünü çektiğini belirten Selma Eylem, Milli Eğitimin Bakanı ve Bakanlığı tarafından okul idareleri ve öğretmenlerin “değersizleştirildiğini, itibarsızlaştırılarak, eğitimin şoven, gerici ve cinsiyetçi dayatma politikalara teslim edildiğini” iddia etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve UBP-DP-YDP hükümetinin, nitelikli, bilimsel, laik eğitim mücadelesi veren, barışın, sevginin erdemini çocuklara öğretmeye çalışan, eleştirel düşünceye sahip özgür bireyler olarak yetişmeleri için çabalayan öğretmenlere ve sendikasına “düşmanca saldırılarını sürdürdüğünü” iddia eden Eylem, öğretmenler ve sendikaya, haksız yere soruşturma açıldığını; “elzem hizmet diyerek grev ertelemenin yasak olarak” kullanıldığını; müdür ve muavin olmak üzere kadroların eksik bırakıldığını; eğitimin elzem olduğunun yok sayıldığını; yeterli ve gerekli bütçe ayrılmadığını ve eğitimin, “rüşvet, torpil, peşkeş düzeninin bir parçası” haline getirildiğini öne sürdü.

Çocuklar, ülke, varlık ve gelecek için, barış, adalet ve eşitlik mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Selma Eylem, “Anayasa, yasalara bağlı olarak Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, bilimsel, nitelikli, özgür bireyler yetiştiren, bağımsız, özgür, her çocuğun eşit erişim hakkına sahip olacağı kendi eğitim sistemimiz için tüm baskı ve tehditlerinize karşı direnmeyi, mücadele etmeyi sürdürecek, bırakmayacak, susmayacak, durmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Featured
GİAD "Sağlık, eğitim, altyapı ve temel hizmetlerde beklenen karşılık alınmıyor" 2026-07-14 13:17:33 Köroğlu “Tarım Bakanlığı biyosidal ürünler konusunu önemsizleştirmeye çalışıyor” 2026-07-14 13:13:59 Fileleftheros “Çözüm senaryosuna yönelik ihtiyatlı olunması tavsiyesi” 2026-07-14 12:32:20 Bahçeler kavşağı ile Boğaz kavşağı arasında yol çalışması yapılacak 2026-07-14 12:28:00 Kıbrıslı Türk genç marimba sanatçısı Efe Sağıroğluları Almanya'da birinci oldu 2026-07-14 12:22:00 Beyarmudu 27 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında iki festivale ev sahipliği yapacak 2026-07-14 12:17:15 Güney'de yeni nesil 112 acil çağrı merkezi devreye giriyor 2026-07-14 12:11:38 Fildişi Sahili'nde yolcu otobüsünün nehre düşmesi sonucu 14 kişi öldü 2026-07-14 12:08:25 Girne Belediyesi "Etkinlik tanıtım süreçlerinde onaylı basın görselleri tercih edilmeli" 2026-07-14 12:01:26