Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı! Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu Rusya dizel yakıt ihracatını yasakladı 90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026) 2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" Çavuşoğlu "Hizmet içi eğitimlere katılım oranı yüzde 95'e yükseldi” 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: İç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Letimbiotis “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle tamamen bağlantılı” Kahve fiyatları 6 ayın zirvesinde Kıbrıslı Rum Sözcü "Ahmet Tan’a yönelik saldırıda hiçbir ırkçı unsur yok” Rutte "Ankara'da son derece başarılı bir zirveyi tamamladık" NATO ANKARA Zirvesi sonuç bildirisi yayımlandı: 50 milyar doları aşan yeni tedarik anlaşması Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız" ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı! Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu Rusya dizel yakıt ihracatını yasakladı 90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026) 2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" Çavuşoğlu "Hizmet içi eğitimlere katılım oranı yüzde 95'e yükseldi” 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: İç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Letimbiotis “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle tamamen bağlantılı” Kahve fiyatları 6 ayın zirvesinde Kıbrıslı Rum Sözcü "Ahmet Tan’a yönelik saldırıda hiçbir ırkçı unsur yok” Rutte "Ankara'da son derece başarılı bir zirveyi tamamladık" NATO ANKARA Zirvesi sonuç bildirisi yayımlandı: 50 milyar doları aşan yeni tedarik anlaşması Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız"
Dolar
Euro
Sterlin

"Evi olmayan, yeni evlenen gençlerimizi ev sahibi yapacağız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Evi olmayan, yeni evlenen gençlerimizi ev sahibi yapacağız"

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, bölge gezileri kapsamında, cumartesi Güzelyurt’u ziyaret etti.

Açık Pazar’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Üstel, beraberindeki bazı bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ile UBP Güzelyurt İlçe Binası’nı ziyaret etti.

Üstel’e, ziyaretinde Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ve Milletvekili Ali Pilli ile Ziya Öztürkler de eşlik etti.

-Atasayan'dan teşekkür

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Mutlu Atasayan, Genel Başkan ve Başbakan Üstel’i bir kez daha bölgelerinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, hem başbakanın hem bakanların bölge ziyaretlerini artırmasının parti çalışmalarına da olumlu etkileri olduğunu söyledi.

-Üstel: "Güzelyurt bizim için her zaman ayrı bir değerde..."

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılını kutlayarak başladığı konuşmasında, kendisine gösterilen yoğun ilgiye ve sıcak karşılamaya yürekten teşekkür etti ve Güzelyurt insanının sevgisine her zaman lâyık olmaya çalıştıklarını söyledi.

Halkın beklentilerini yerinde dinlemek ve diyaloğu daha da artırmak amacıyla her hafta bir bakanı bir bölgeyi ziyaret etmesi için görevlendirdiğini belirten Üstel, kendisinin de her hafta bir bölgeyi ziyaret etmeyi sürdüreceğini söyledi.

Güzelyurt’un UBP için çok anlamlı ve değerli bir bölge olduğuna işaret eden Üstel, "Bugün burada gördüğüm kalabalık yeni başarıların habercisidir" dedi.

Üstel, “Ülkede hangi proje yarım kaldıysa tamamlayacağız. Hepsini bitireceğiz. Hükümet programında ne yazdıysak, hepsini yerine getireceğiz… Biz son bir buçuk yılda, 2008 yılından beridir tartışılan yasaları geçirdik.

Belediyeler Reformu’nu gerçekleştirdik… Anavatan Türkiye’mizin de büyük desteği ile var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

-“Sosyal konut yapımı yakında başlayacak”

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, konuşmasında Güzelyurt bölgesi için atılacak yeni adımları da paylaştı ve şunları kaydetti:

"Güzelyurt Hastanesi’nin tamamlanması için 2024 Yılı’nda ihaleye çıkacağız ve tamamlayacağız. Sosyal konutların yapımı yakında başlayacak. Maliyetleri aşağı çekmek için vergiden muaf tutmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili savcılıktan görüş bekliyoruz. Evi olmayan, yeni evlenen gençlerimizi ev sahibi yapacağız. Kısa sürede yasa çalışması bitecek. Buradan müjdeyi verelim. İlk temeli Güzelyurt’ta atacağız."

Güzelyurt’un kendileri için her zaman ayrıcalıklı bir bölge olacağını vurgulayan Üstel, 'Rum’a verildi verilecek' tartışmalarına UBP’nin son noktayı koyduğunu ve bölgeye yatırımların artmaya başladığını belirtti.

-“Devletin temellerini planlama ile sağlamlaştıracağız”

Tüm paydaşların görüşleri alınarak beş yıllık Ülkesel Kalkınma Planı’nı hayata geçirme heyecanını yaşadıklarını da ifade eden Üstel, devletin temellerini planlama ile sağlamlaştıracaklarını söyledi.

-“Federasyon diye bir süreç yok. Yolumuzu anavatan Türkiye ile yürüyeceğiz"

Kıbrıs’ta federasyon diye bir görüşme süreci kalmadığını ifade eden Üstel, bu saatten sonra iki egemen eşit devlet temelinden asla geriye dönüş olmayacağını vurguladı. Üstel, KKTC’nin, Anavatan Türkiye’nin desteğiyle kendi yolunda ilerleyeceğini ve ülkeyi 2024 Yılı’nda yeni dünya düzenine hazır hale getireceklerini söyledi.

-"Gazze’de savaş suçu işleniyor. Hani BM hani AB?"

Üstel, dünyada yaşanan olaylara da dikkat çekerek “Bakın yanı başımızda Filistin... İnsanlar öldürülüyor... Katlediliyor...Hani BM, hani AB, hani insan hakları? Savaş suçu işleniyor, onlar sessiz kalıyor. Bize de zamanında aynısını yaşattılar. 1974 Barış Harekâtı ile esaretten kurtulduk. Bu adaya ülkeye barış 20 Temmuz 1974 Harekâtı ile gelmiştir. Bugünlere Anavatan Türkiye’mizin sayesinde geldik" dedi.

Benzer haberler

Featured
ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı! 2026-07-08 22:03:03 Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu 2026-07-08 21:50:58 90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı 2026-07-08 21:15:44 Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026) 2026-07-08 20:50:48 2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu 2026-07-08 20:46:33 Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis 2026-07-08 19:32:18 KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” 2026-07-08 19:06:59 Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı 2026-07-08 19:03:22 İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" 2026-07-08 18:58:11