Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Borsa güne yüzde 0,17 düşüşle başladı İrlanda'da 5 gencin öldüğü kaza sonrası TikTok sorgulanıyor Trump Hürmüz Boğazı'nı "Yeni ABD Bölgesi" olarak ilan etti ABD'de dev Meta davası başladı: Çocukları bağımlı yapmakla suçlanıyor Küresel piyasalar, tahvil piyasasındaki satış baskısı ve teknoloji hisselerindeki düşüşle negatif seyrediyor Uydu görüntüleri ortaya koydu: Avrupa'nın su yolları kurudu 19 yılın rekoru altını vurdu: Kararsız seyir başladı Şekerli içecekler ilk kez mide kanseriyle ilişkilendirildi Döviz kurlarında son durum (19 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (19 Ağustos 2026) Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Borsa güne yüzde 0,17 düşüşle başladı İrlanda'da 5 gencin öldüğü kaza sonrası TikTok sorgulanıyor Trump Hürmüz Boğazı'nı "Yeni ABD Bölgesi" olarak ilan etti ABD'de dev Meta davası başladı: Çocukları bağımlı yapmakla suçlanıyor Küresel piyasalar, tahvil piyasasındaki satış baskısı ve teknoloji hisselerindeki düşüşle negatif seyrediyor Uydu görüntüleri ortaya koydu: Avrupa'nın su yolları kurudu 19 yılın rekoru altını vurdu: Kararsız seyir başladı Şekerli içecekler ilk kez mide kanseriyle ilişkilendirildi Döviz kurlarında son durum (19 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (19 Ağustos 2026) Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım"
Dolar
Euro
Sterlin

'Evdeki hesabı çarşıya uymayanlar; bu çağrı sizedir!'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Evdeki hesabı çarşıya uymayanlar; bu çağrı sizedir!'
Reklam

Bağımsızlık Yolu, halka 26 Ekim 2018 Cuma 19.00’da Selimiye Meydanı’nda gerçekleştireceği Pahalılığı Protesto Mitingi’ne katılma çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada "Evdeki Hesabı Çarşıya Uymayanlar; Bu Çağrı Sizedir!” denildi.

Açıklama şu şekilde: "Her gün yeni bir zam haberiyle uyandığımız bir dönemden geçiyoruz. Sütten hellime, gazdan benzine, sudan elektriğe kadar tüm yaşamsal ihtiyaçlarımız alım gücümüzü zorlar şekilde pahalı hale geliyor. Zamlar yetmezmiş gibi kur farkı ve faiz oranlarındaki artışlarla yükselen banka borçları ekonomik sıkıntılarımızı daha da katlanılmaz hale getiriyor. Hükümet ise tüm bu gidişata rağmen hala sermaye lehine politikalar yürürlüğe koyarak krizin bedelini halka ödetmeye çalışmakta. Neo-liberal politikalarla eğitim ve sağlık gibi en temel haklarımız dahi paralı hale gelmişken geçim sıkıntısı yaşayan bizler bu dönemde de mağdur edilen taraf durumdayız. Kriz karşısında hükümetin tavrı böyleyken meclisteki hükümet dışı partiler ise sahte bir muhalefet anlayışıyla bu dönemden fayda çıkarmanın peşinde. Kriz var söylemleri arasında sadece sermayenin daha da güçlenmesi için önlemler konuşuluyor. Bir başka deyişle, halk olarak yoksulluğa sürüklendiğimiz bu dönemde, mecliste bizim çıkarımıza dair tek bir söz dahi söylenmiyor. Ancak Kıbrıslı Türk halkı olarak bu kötü gidişata boyun eğmek zorunda değiliz. Ne hükümetin ne de meclis içi muhalefetin "çare yok" söylemelerini kabul edebiliriz. Bu krizi hükümet yaratmamış olsa da emekçilerin, esnafın, küçük üreticilerin çıkarları için yapılabilecek şeyler vardır. Bu yönde politikalar üretmemek hükümetin tercihidir. Bu durumu tersine çevirmek ise bizim elimizdedir. Fakat bunun için haklı olmaz yetmez. Halkın fiili tepkisi gerekmektedir. İşte, Bağımsızlık Yolu olarak bu haklı tepkinin sokakta da kendini göstermesi için tüm gücümüzle çalışıyor ve yaşamı günden güne zorlaşan kesimlere çağrı yapıyoruz. Markette alabildikleri günden güne azalanlar, ay sonu faturalar ne kadar gelecek diye tedirgin yaşayanlar, çocuğunun okul parasını, katlanan banka borcunu nasıl ödeyeceğim diye düşünürken uykuları kaçanlar, evdeki hesabı çarşıya uymayanlar; bu çağrı sizedir. Örgütsüz bir haklılıkla hiç bir şey kazanamayız. Gelin bizi yönetenlere ve çıkarlarını korudukları küçük patron azınlığına, çoğunluğun ve güçlünün kim olduğunu gösterelim. “Çare yok” diyerek bizi yoksulluğa sürükleyenlere, yoksulluğun kader olmadığını ve bu krizin bedelini bizim ödemeyeceğimizi haykıralım. Tüm halkımızı 26 Ekim Cuma günü, saat 19:00’da Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz Pahalılığı Protesto Mitingi’ne çağırıyoruz. Yurtsever sanatçı Yaşar Ersoy ve Baraka Müzik Topluluğu Sol Anahtarı'nın da bizlerle birlikte olacağı mitingimizde buluşalım. Hiçbirimiz hepimizden daha güçlü değildir! Bağımsızlık Yolu"

Benzer haberler

Featured
Borsa güne yüzde 0,17 düşüşle başladı 19 Ağu 2026 10:29 İrlanda'da 5 gencin öldüğü kaza sonrası TikTok sorgulanıyor 19 Ağu 2026 10:25 Trump Hürmüz Boğazı'nı "Yeni ABD Bölgesi" olarak ilan etti 19 Ağu 2026 10:03 ABD'de dev Meta davası başladı: Çocukları bağımlı yapmakla suçlanıyor 19 Ağu 2026 09:40 Küresel piyasalar, tahvil piyasasındaki satış baskısı ve teknoloji hisselerindeki düşüşle negatif seyrediyor 19 Ağu 2026 09:35 19 yılın rekoru altını vurdu: Kararsız seyir başladı 19 Ağu 2026 08:40 Şekerli içecekler ilk kez mide kanseriyle ilişkilendirildi 19 Ağu 2026 08:29 Döviz kurlarında son durum (19 Ağustos 2026) 19 Ağu 2026 08:18 Bugün hava nasıl olacak? (19 Ağustos 2026) 19 Ağu 2026 08:13