'Evde karantinaya geçilmelidir'

Voice Kıbrıs Haber
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz, Başbakan ve hükümete, evde karantina uygulamasına geçilmesi için adım atma çağrısında bulundu.
Yazılı açıklama yapan Büyükyılmaz, “Türkiye başta olmak üzere yurt dışından ülkemize dönmek için bekleyen binlerce insan hükümetin bu konudaki adımını beklemektedir. Hükümetin yurt dışındaki vatandaşları ülkeye döndüklerinde ücretini de kendilerine ödetmek kaydı ile karantinaya alması yasalara da aykırı bir durumdur.” dedi.
Dünyanın hiç bir yerinde temaslıların devletin yükümlülüğü altında karantinaya alınması ve devlet tarafından 14 gün süre ile otellerde ağırlanması gibi bir uygulamanın olmadığını savunan Büyükyılmaz, “Dünyanın birçok ileri ülkesi bırakın temaslıları asemptomatik hastaları bile evlerinde karantinaya almaktadır.” ifadelerini kullandı.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
İncirli, gençlerle bir araya geldi "Üretimin her türlüsüne destek olacağız"
Üstel’den yeni beş yıl mesajı
Taçoy “Özerk sanayi bölgeleri ile üretimde reform yaşanacaktır”
Çağıner Vakfı’ndan eğitim bursu
Güney'in eylül enflasyonu yüzde 5,2
İlkan Varol, Ombudsman raporunu Erhürman’a sundu
Petrol-İş ile hissedarlar uzlaştı, bayilere akaryakıt verilmeye başlandı
Polisten beş ilçede asayiş ve trafik denetimi
Güney'de yeni doğan bebeğe Lejyoner tanısı.. Hastalığa neden olan bakteri klinikteki suda tespit edildi



