"Ev karantinasında bulunan milletvekili komite toplantısına çağrıldı"

Voice Kıbrıs Haber
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen) temaslı bir milletvekilinin hayat pahalılığı ödeneklerinin dondurulmasını görüşen komite toplantısına çağrıldığı gerekçesiyle hükümeti eleştirerek, “Emeği ucuzlatmak uğruna halk sağlığını yok sayıyorsunuz” açıklaması yaptı.
Hak-Sen Başkanı Eren Büyükoğlu konuyla ilgili yazılı açıklamasında, hayat pahalılığı ödeneklerinin dondurulması kararının bugün mahkemede görüşüldüğünü dile getirerek “Kararın iptalinden endişe duyan hükümet, Meclis komitesini bir an önce toplayarak kararı Meclis’ten geçirmek istedi. Komite yeter sayısına ulaşılabilmesi için ise, temaslı olduğu gerekçesiyle ev karantinasında bulunan bir milletvekilinin toplantıya çağırılması, Meclis çalışanları arasında huzursuzluğa neden oldu” dedi.
“Daha 3 gün önce ev karantinasından çıkarak kurultaya giden vatandaşa binlerce lira para cezası verilmişken, bu milletvekili hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?” diye soran Büyükoğlu, hükümeti eleştirerek, mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim
Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak
Karneler yarın dağıtılıyor
Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü
İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak
Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir"
İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın"
Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar
New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza


