Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
BM'ye göre Venezuela'yı vuran depremlerden 6,76 milyona kadar insan etkilenebilir AB Komisyonu binasında alt katlarda klimalar kapatıldı: “Feodalizm gibi” Paris'te aşırı sıcaklardan dün 109 kişi hayatını kaybetti Erşangil “Eşitsizliğin kaldırılmasının zamanı geldi” LTB’den Surlariçi’nde “Armando Milani”li sokak yenileme… İHA’lar ile otoyollarda veri toplanacak 54. Geleneksel İskele Festivali başladı İsviçre Alpleri'ndeki buzullar sıcak hava dalgası nedeniyle erken eriyor İran "ABD’nin saldırısı mutabakatın ihlali" Kıbrıs Rum İstinaf Mahkemesi Kıbrıslı Türk davacıların başvurusunu reddetti Üstel “Yatırım yapan herkes bilmelidir ki devletimiz, hukuk güvenliğini koruma konusunda kararlıdır” DAÜ Öğretim Üyesi Gezer, beslenme ve diyetetik alanında ilk Kıbrıslı Türk profesör oldu Pazartesi iki bölgede 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Erdoğan ”CHP'nin içindeki dış mihraklardan kurtulması hayırlı olacak” Güney Kıbrıs Holguin’in Brüksel ziyaretini “daha ileri gelişmeler açısından belirleyici” görüyor Gençlerin istihdamında en büyük sorun: Eğitim sistemi ve iş gücü piyasası uyumsuzluğu Nöbetçi eczaneler (27 Haziran 2026) "Mağusa Limanı: Hafızaya Davet" sergisi açılıyor Her Daim Doğa Dostları Grubu'ndan yerel yönetimlere çağrı Toprak Sempozyumu devam ediyor BM'ye göre Venezuela'yı vuran depremlerden 6,76 milyona kadar insan etkilenebilir AB Komisyonu binasında alt katlarda klimalar kapatıldı: “Feodalizm gibi” Paris'te aşırı sıcaklardan dün 109 kişi hayatını kaybetti Erşangil “Eşitsizliğin kaldırılmasının zamanı geldi” LTB’den Surlariçi’nde “Armando Milani”li sokak yenileme… İHA’lar ile otoyollarda veri toplanacak 54. Geleneksel İskele Festivali başladı İsviçre Alpleri'ndeki buzullar sıcak hava dalgası nedeniyle erken eriyor İran "ABD’nin saldırısı mutabakatın ihlali" Kıbrıs Rum İstinaf Mahkemesi Kıbrıslı Türk davacıların başvurusunu reddetti Üstel “Yatırım yapan herkes bilmelidir ki devletimiz, hukuk güvenliğini koruma konusunda kararlıdır” DAÜ Öğretim Üyesi Gezer, beslenme ve diyetetik alanında ilk Kıbrıslı Türk profesör oldu Pazartesi iki bölgede 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Erdoğan ”CHP'nin içindeki dış mihraklardan kurtulması hayırlı olacak” Güney Kıbrıs Holguin’in Brüksel ziyaretini “daha ileri gelişmeler açısından belirleyici” görüyor Gençlerin istihdamında en büyük sorun: Eğitim sistemi ve iş gücü piyasası uyumsuzluğu Nöbetçi eczaneler (27 Haziran 2026) "Mağusa Limanı: Hafızaya Davet" sergisi açılıyor Her Daim Doğa Dostları Grubu'ndan yerel yönetimlere çağrı Toprak Sempozyumu devam ediyor
Dolar
Euro
Sterlin

"Ev karantinası süresi de kuluçka süresi gibi 14 gün olmalı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Ev karantinası süresi de kuluçka süresi gibi 14 gün olmalı"

Halkın Partisi Genel Sekreteri Jale Refik Rogers, ev karantinası süresinin, 7 değil, 14 gün olması gerektiğini söyledi.

HP’den verilen bilgiye göre, katıldığı programda soruları yanıtlayan Halkın Partisi Genel Sekreteri Jale Refik Rogers, Cumhurbaşkanlığı seçimi, yeni hükümet kurma çalışmaları, UBP kurultayı gibi nedenlerle esas önem verilmesi gereken pandemi ve yarattığı ekonomik darboğazın gölgede kaldığını belirtti.

Pandeminin, tüm dünyayı tehdit eden çok büyük bir sıkıntı olarak varlığını sürdürdüğünü işaret eden Rogers, birçok ülkenin yeniden kapanmaya ve sıkı önlemler almaya gittiğine dikkat çekti. Rogers, kış mevsimlerinde üst solunum yolu enfeksiyonlarında normalde de görülen artışla birlikte bunun beklenen bir sonuç olduğunu ifade etti.

Yerel bulaşlardaki artışın, tekrar karantina uygulamasına geçilmesiyle kontrol altına aldığını belirten Rogers, şöyle devam etti:

“Ülkemize giriş ya Türkiye’den ya da Güney’den yapılabiliyor. Türkiye’de vaka sayıları ciddi oranda artmış durumda. Güney’de de artış devam ediyor. Ülkeye girişlerde merkezi karantina uygulaması yapılıyordu çünkü birinci dalgada ev karantinasının ihlal edildiği görüldü. Bir haftalık karantina merkezindeki gözetim riski azaltsa bile tamamen ortadan kaldırmıyor. Bunun nedeni de kuluçka süresinin 14 gün olmasıdır. Merkezi karantinada kalan kişiler, 7 gün daha evde izole olmaları konusunda uyarılıyor. Ev karantinası başladığında süre 7 değil, 14 gün olmalıdır.”

“EV KARANTİNASINDAKİ KİŞİ AİLE BİREYLERİNDEN İZOLE OLMALI”

Elektronik kelepçe ile ev karantinasının başlatılacağını anlatan Rogers, ev karantinasının da şartları olduğunun altını çizdi. Ev karantinasında kalacak kişinin evdeki diğer aile bireylerinden izole olması gerektiğini aksi halde temasta bulunan aile bireylerinin dışarı çıkarak varsa virüsü yayabileceğini söyledi.

Temaslı bazı kişilerin merkezi karantinaya gitmemek için bazen kendilerini açıklamayabildiklerini, ev karantinasının bu anlamda olumlu bir gelişme olabileceğini belirten HP Genel Sekreteri, “Devletin evde karantinada kalacak kişileri denetlemesi önem taşıyacak” dedi.

Rogers, bu süreçte hem devlete hem topluma düşen büyük görevler olduğunun altını çizerken, bu dönemde rehavete kapılmanın ülkede kapanmalara yol açabileceğini ve ülkemizin ekonomik olarak kapanmayı kaldıramayacağını, dolayısıyla bu süreçte herkesin üstüne düşeni yapmasını ve gerek karantina kurallarına gerek maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

“ÜLKENİN GELECEĞİ UBP KURULTAYINA ENDEKSLENMEMELİ”

Jale Refik Rogers, koalisyon ortağı UBP’nin UBP-HP koalisyonu süresinde hükümet protokolünü açıkça ihlal eden adımlarla istihdam yapması, onay almış imar planının yayınlanmasını engellemesi gibi konularda ciddi görüş ayrılıklarına rağmen pandemi döneminde ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına HP’nin hükümette kaldığını, ancak UBP’nin hükümet ortağı yokmuş gibi davranmasının bardağı taşıran son damla olduğunu kaydetti.

Rogers, bundan sonraki süreçte hükümet kurma çalışmalarında değerlendirme yapılırken, bu yaşananların da göz önünde bulundurulacağını açıkladı.

Henüz bir görüşme yapılmadığını belirten Rogers, şöyle devam etti:

“Sayın Ersin Tatar, hükümetten çekilmemize rağmen, o dönem Cumhurbaşkanı olan Sayın Akıncı’ya istifasını sunmadı. Cumhurbaşkanı olacakken de Başbakanlık için vekalet bırakması gerekirdi, onu da yapmadı. Ekonomik kriz yaşanan bu dönemde bütçenin Meclis’e gönderilmesi önemliydi. Buna rağmen, uyarılarımıza rağmen vekalet vermedi. Her Bakanlık kendi idari işlerini yapmaya devam ediyor olsa da Bakanlar Kurulu’nun toplanması mümkün değildir. Ülkenin geleceği UBP kurultayına endekslendi. Ülke tarihinde benzeri olmayan şeyler yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ivedilikle hükümet kurma görevini bir vekile vermelidir, hükümet kurma çalışmaları hemen başlamalıdır. Kutuplaşmanın yaşandığı bu dönemde toplumu birleştirici adımlar atılması açısından siyasilere de büyük görev düşmektedir ve bu ortamda iki farklı kutuptan partinin koalisyon kurmasının doğru olacağı düşüncesindeyim.”

(TAK)

Benzer haberler

Featured
BM'ye göre Venezuela'yı vuran depremlerden 6,76 milyona kadar insan etkilenebilir 2026-06-27 22:08:43 AB Komisyonu binasında alt katlarda klimalar kapatıldı: “Feodalizm gibi” 2026-06-27 21:33:21 Paris'te aşırı sıcaklardan dün 109 kişi hayatını kaybetti 2026-06-27 21:28:43 Erşangil “Eşitsizliğin kaldırılmasının zamanı geldi” 2026-06-27 20:26:28 LTB’den Surlariçi’nde “Armando Milani”li sokak yenileme… 2026-06-27 20:21:54 İHA’lar ile otoyollarda veri toplanacak 2026-06-27 19:01:26 54. Geleneksel İskele Festivali başladı 2026-06-27 18:52:00 İsviçre Alpleri'ndeki buzullar sıcak hava dalgası nedeniyle erken eriyor 2026-06-27 18:36:03 İran "ABD’nin saldırısı mutabakatın ihlali" 2026-06-27 18:30:34