EuroAfrica Ara Bağlantı projesinde sona doğru

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs’ın güneyi, Yunanistan ve Mısır’ın EuroAfrica Ara Bağlantısı projesine ilişkin mutabakatı, bu ay sonunda tamamlaması bekleniyor.
EuroAfrica Ara Bağlantısı projesinin mutabakat zaptı metninin tamamlanması için üç ülkedeki ilgili bakanlıkların yetkilileri arasında, bir tele konferans yapılması bekleniyor.
Kıbrıs Haber Ajansı kaynaklarına göre, video konferansında teknokratlar, Mısır ve Avrupa’nın elektrik şebekesini Kıbrıs’ın güneyi ve Yunanistan üzerinden birbirine bağlayacak olan EuroAfrica Ara Bağlantısı için mutabakat metnini tamamlayacaklar.
Mutabakat metnin tamamlanmasının ardından, üç ülkenin ilgili bakanlarının yer alacağı özel bir tören düzenlenecek ve mutabakat imzalanacak.
İmza töreninin en kısa sürede yapılabilmesi için Kahire’de Kıbrıslı Rum Enerji Bakanı Natasa Pilides ile Mısır Elektrik Bakanı Mohamed Shaker’in son görüşmesinde, Mısır’ın memorandum metni üzerindeki bazı konularla ilgili yorumları görüşülmüştü.
Aynı kaynaklara göre, Pilides, Mısır ve Yunanistan’ın ilgili bakanlarını memorandumu imzalamak için Kıbrıs’a davet etmişti.
Toplam kapasitesi 2000MW olan EuroAfrica Elektrik Ara Bağlantısı, Mısır, Kıbrıs’ın güneyi ve Yunanistan (Avrupa) elektrik şebekelerini, her iki tarafta karadaki HVDC kara bağlantı istasyonunun olduğu bir bağlantı noktasından, bir denizaltı DC kablosuyla birbirine bağlıyor.
Voice Kıbrıs Haber/KHA
Benzer haberler
Featured
BM'ye göre Venezuela'yı vuran depremlerden 6,76 milyona kadar insan etkilenebilir
AB Komisyonu binasında alt katlarda klimalar kapatıldı: “Feodalizm gibi”
Paris'te aşırı sıcaklardan dün 109 kişi hayatını kaybetti
Erşangil “Eşitsizliğin kaldırılmasının zamanı geldi”
LTB’den Surlariçi’nde “Armando Milani”li sokak yenileme…
İHA’lar ile otoyollarda veri toplanacak
54. Geleneksel İskele Festivali başladı
İsviçre Alpleri'ndeki buzullar sıcak hava dalgası nedeniyle erken eriyor
İran "ABD’nin saldırısı mutabakatın ihlali"



