Euro ve Sterlin'de son rakamlar! (28 Şubat 2018 döviz fiyatları)
Paylaş
ABD'de faizlerin öngörülenden daha fazla yükseleceği endişeleriyle dolar/TL 3,81'i aşarak iki haftanın zirvesini gördü. Dolar 3,81'e yakın seyrediyor. Euro ise güne 4,65 ile başlarken, Sterlin 5,29 seviyesinde seyrediyor.
Dolar/TL, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından ABD'de faizlerin öngörülenden daha fazla yükseleceği endişeleriyle 3,81'i aşarak iki haftanın zirvesine çıktı.
Bankalararası piyasada dolar/TL 3,81'e yakın işlem görüyor. Euro/TL, 4,65-4,66 civarında hareket ediyor.
Jeopolitik risklere paralel geçen hafta dalgalı bir seyir izledikten sonra bu haftaya sakin başlayan dolar/TL Powell'ın açıklamalarıyla dün önce günün en yüksek seviyesinin ardından da 14 Şubat'tan beri ilk kez 3.8167'ye yükseldi.
Fed Başkanı Powell, dün Temsilciler Meclisi'ne yaptığı konuşmada merkez bankasının faizlerde kademeli artırım tutumunda değişiklik olmadığına işaret etti. Ancak siyasetçilerin sorularına verdiği yanıtlarda ekonomik büyümenin güçlendiğini ifade etmesinin ardından bu yıl üç yerine dört faiz artırım yapılacağı yönündeki fiyatlama kuvvetlendi.
Benzer haberler
Ekonomi
Borsa güne yüzde 0,32 artışla başladı
Küresel piyasalar Fed tutanakları ve jeopolitik endişelerle negatif seyrediyor
Piyasalarda Aralık alarm:. Fed faiz artırırsa altın ne olur?
Döviz kurlarında son durum (8 Ekim 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026)
Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı
Petrol piyasasında ibre değişti
Altın fiyatlarında son durum: Güne düşüşle başladı
Küresel piyasalar Fed'in toplantı tutanaklarına odaklandı

