“Eurasia Interconnector Projesi’nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’in elektrik üretimini deniz altından döşenecek kablolarla birbirine bağlanmasını hedefleyen Euroasia Interconnector Projesi ile ilgili yolunda gitmeyen şeyler olduğu ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in dün, büyük önem atfedilen bu projenin kurtarılması için acil müdahalede bulunduğu bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, yukarıdaki başlıkla manşetten aktardığı haberinde, AB’nin proje için vereceği 657 milyon Euro’luk ödeneği, projenin gerçekleştirilmesinde yaşanan gecikmeden dolayı iptal etme uyarısında bulunduğunu ve Hristodulidis’in bu gelişme üzerine, Başkanlık Sarayı’nda Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu ile Proje Müdürü Nasos Ktoridis’in katıldığı olağanüstü toplantı gerçekleştirdiğini yazdı.
Gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak, projeyle ilgili aksaklıkların ciddi boyutta ve normal ilerleyişi engelleyecek durumda olduğunu kaydetti.
Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs’ı bu hususta daha önce uyardığını belirten gazete, 657 milyon Euro’luk desteğin çekilmesinin Güney Kıbrıs için trajik sonuçlar doğuracağına işaret etti.
Gazete, Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın elektrik şebekeleri arasında yapılacak bağlantının maliyetinin 1,5 milyar Euro olarak hesaplandığını, ancak bugün 1,8 milyar Euro’ya yükseldiğini ve gecikme uzadıkça, tedarikçilerle yapılan anlaşmalardaki maliyetlerin de yükseleceğini yazdı.
Benzer haberler
Featured
Endonezya'yı saran orman yangınlarında orangutanları kurtarmak için zamanla yarış
ABD Dışişleri Bakanı Rubio’dan Rusya yaptırımları için "60 gün" vurgusu
2026 Orionid meteor yağmuru için geri sayım: Görsel şölen geliyor
İstanbul'daki sel faciasında can kaybı 5'e yükseldi
Filistin Devlet Başkanı Güney Kıbrıs’a gidiyor
KTOEÖS, yarın öğleden sonra Girne bölgesindeki okullarda grev yapacak
Türkiye’de öğrenim gören Kıbrıslı Türk Üniversite Öğrencileri buluşması gerçekleştirildi
Çeler “TDP Meclis’te de hükümette de olacak”
Gazimağusa'da bazı bölgelere 6 saat elektrik verilemeyecek



