Eski Kıbrıslı Rum yargıç Türkiye'yle ilgili iddialarda bulundu

Voice Kıbrıs Haber
Eski Kıbrıslı Rum Yüksek Mahkemesi yargıcı ve AB mahkemesi eski yargıcı Yorgos Arestis'in, bugün Kıbrıs Rum basınında yer alan bir yazısında Türkiye’yle ilgili bazı iddialarda bulunduğu belirtildi.
Fileleftheros gazetesinde yer alan yazısında Türkiye’nin AİHM kararlarına saygı duymadığını, bunları küçümsediğini aynı zamanda uygulamadığını iddia eden Arestis, Türkiye’nin mülklerin iadesini kabul etmediği gibi tazminat da ödemediğini ancak daha üst bir organ olarak Taşınmaz Mal Komisyonuna başvuru yapılmasını istediğini öne sürdü.
Arestis, Türkiye’nin hedefinin "silah tehdidiyle terk edilen" Kıbrıs Rum taşınmazlarına Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığıyla el koymak, aynı zamanda ileri sürülen "işgali" yasal görünümlü hukuki prosedürler aracılığıyla yasal hale getirmek ve pekiştirmek olduğunu da iddia etti.
“Dimopulos” kararının "ne yazık ki Türkiye’nin hedeflerini kolaylaştırdığını" öne süren Arestis, bu kararın hukuki anlamda yanlış ve çelişkili olduğunu iddialarına ekledi.
Benzer haberler
Featured
Ülkemizin sevilen sanatçılarından Mehmet Can hayatını kaybetti
Suriyeli çocuklar barış mesajını 10 metrelik resimle anlattı
Fenerbahçe 8 fark attı, kulüp tarihinde bir ilk yaşandı
Pakistan’da tutuklu eski Başbakan Khan’ın kardeşi gözaltına alındı
Trump "Çok da uzak olmayan bir gelecekte çok büyük şeyler olacak"
İtalya hükümeti, yabancı öğrenci sayısı ve başörtüsü yasağı için yasa tasarısı hazırlıyor
Robotlar için ambulans gerçek oldu
Sisi'den ABD-İran krizinin sona erdirilmesi için kapsamlı anlaşma çağrısı
Tatlısu Harnup Festivali'nde Sembolik Plaj Güreşleri yapıldı



