Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak Petrol fiyatları haftaya 73,45 dolardan başladı Messi'den Dünya Kupası'nda yeni rekor: Üst üste 7 maçta gol atan ilk futbolcu oldu Bangladeş'te kızamık salgını: 712 çocuk hayatını kaybetti Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti ‘Ada’ adlı tiyatro oyunu, seyircilerden yoğun ilgi gördü Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi Altında çatışma düşüşü var İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak Döviz kurlarında son durum (29 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (29 Haziran 2026) Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi KTGB "Sevgül Uludağ'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz" Ada, Fransa’da piste çıktı Sevgül Uludağ hayatını kaybetti Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü Zelenskiy, Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırı düzenlediklerini açıkladı Almanya’da 29,4 santigrat derece ile en sıcak gece rekoru kırıldı Üstel "Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır ve öyle de kalacaktır" Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak Petrol fiyatları haftaya 73,45 dolardan başladı Messi'den Dünya Kupası'nda yeni rekor: Üst üste 7 maçta gol atan ilk futbolcu oldu Bangladeş'te kızamık salgını: 712 çocuk hayatını kaybetti Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti ‘Ada’ adlı tiyatro oyunu, seyircilerden yoğun ilgi gördü Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi Altında çatışma düşüşü var İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak Döviz kurlarında son durum (29 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (29 Haziran 2026) Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi KTGB "Sevgül Uludağ'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz" Ada, Fransa’da piste çıktı Sevgül Uludağ hayatını kaybetti Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü Zelenskiy, Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırı düzenlediklerini açıkladı Almanya’da 29,4 santigrat derece ile en sıcak gece rekoru kırıldı Üstel "Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır ve öyle de kalacaktır"
Dolar
Euro
Sterlin

Ertuğruloğlu “Holguin’in anlamamış olmasına ihtimal vermem”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Ertuğruloğlu “Holguin’in anlamamış olmasına ihtimal vermem”

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs sorunu konusunda savundukları politikanın temelinin egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü olduğunu , iki taraf masaya oturacaksa iki devlet olarak oturacağı anlamına geldiğini söyledi. Ertuğruloğlu, bunu BM Genel Sekreterinin Kişisel Temsilcisi Maria Holguin’e çok net anlattıklarını vurgulayarak, “Anlamamış olmasına ihtimal vermem.” dedi. Meclis’te konuşan Ertuğruloğlu, “Savunduğumuz politikanın temeli, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüdür. İki taraf masaya oturacaksa iki devlet olarak oturacak demektir.” ifadelerini kullandı. MAKAMDA GÖRÜŞME- TANINMA BAĞLANTISI... Kendisiyle bakanlıkta görüşmek üzere randevu alan ancak görüşmeye bir gün kala randevuyu iptal eden Holguin ile UBP heyetiyle yaptığı görüşmede biraraya geldiklerini kaydeden Ertuğruloğlu, Holguin’in makamına gitmesi halinde makamı tanıdığı algısının oluşacağından çekindiğine işaret ederek, makamda görüşmenin tanınma olmadığını söyledi. “Egemen eşitliğin, eşit uluslararası statü sağlanmadan bir anlam ifade etmediğini belirtmek isterim” diyen Ertuğruloğlu, Kıbrıs sorununun Rum tarafının Kıbrıs Cumhuriyeti olarak tanınması olduğunu defalarca ifade ettiğini de hatırlattı. “HELSİNKİ ZİRVESİ KARARI HATALIYDI” BM parametreleriyle 60 yıllık müzakere sürecinde başarıya ulaşılamadığını kaydeden Ertuğruloğlu, “Bize göre, artık federal ortaklık diye bir seçenek söz konusu değil. O defter kapandı” dedi. Ertuğruloğlu, Rum tarafı "devlet", Türk tarafı ise "toplum" görüldüğü sürece çözüm olasılığı olmayacağını vurguladı. Helsinki zirvesi kararının hatalı olduğu da ifade eden Ertuğruloğlu, Rumların asla AB’ye üye alınmaması gerektiğini söyledi. Holguin’e net şekilde temel hedeflerinin KKTC’nin tanınması olduğunu söylediklerini aktaran Ertuğruloğlu, şöyle devam etti: “Ama şunu da söyledik, önce KKTC’yi tanıyın sonra görüşelim değildir mesajımız. Kıbrıs Türk halkının egemen eşit bir devlet olduğunu kabul edin. Simdi tanımak zorunda değilsiniz.”

Benzer haberler

Featured
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak 2026-06-29 10:39:03 Petrol fiyatları haftaya 73,45 dolardan başladı 2026-06-29 10:36:12 Messi'den Dünya Kupası'nda yeni rekor: Üst üste 7 maçta gol atan ilk futbolcu oldu 2026-06-29 10:32:48 Bangladeş'te kızamık salgını: 712 çocuk hayatını kaybetti 2026-06-29 09:56:03 Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti 2026-06-29 09:45:03 ‘Ada’ adlı tiyatro oyunu, seyircilerden yoğun ilgi gördü 2026-06-29 09:02:00 Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi 2026-06-29 08:55:48 Altında çatışma düşüşü var 2026-06-29 08:45:58 İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak 2026-06-29 08:41:42