Erhürman, temaslarda bulunmak üzere yarın New York’a gidiyor

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu Açılış Haftası kapsamında temaslarda bulunmak üzere yarın New York’a gidiyor.
Erhürman, New York temasları kapsamında BM Genel Sekreteri António Guterres ve Genel Sekreter’in Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar ile bir araya gelecek.
Erhürman’ın perşembe günü Holguín, cumartesi günü ise Guterres ile görüşmesi bekleniyor. Erhürman, programı kapsamında ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.
Erhürman’ın temaslarını tamamlamasının ardından pazar günü saat 19.55’te adaya dönmesi bekleniyor.
- Üçlü veya 5+1 toplantı beklenmiyor
Cumhurbaşkanı Erhürman, geçen hafta yaptığı açıklamada, New York’ta üçlü görüşme veya 5+1 formatında bir toplantı planlanmadığını, Guterres’in her iki tarafla ayrı ayrı görüşeceğini belirtmişti.
Erhüman, New York’taki görüşmelerinin ardından sürecin nasıl ilerleyeceği konusunun netleşmesi temennisinde de bulunmuştu.
Benzer haberler
Featured
Dünyanın en büyük baklavasını yaptı
Hopa'da deniz yüzeyinde roket alarmı
Erhürman “Genel Sekreter’in çabalarına katkı koymaya devam edeceğiz"
Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü
Trump'tan İran'ın 7 günlük teklifine yanıt "Kabul edilemez"
Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Erdoğan “Savaş suçlularının yeri BM kürsüsü değil, mahkeme salonlarıdır”
Erhürman-Guterres görüşmesi başladı
Breaking Bad'den etkilenip evine laboratuvar kurdu



