Erhürman “Kıbrıs Türk halkının egemenliğini savunuyoruz”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
CTP lideri ve Cumhurbaşkanı aday adayı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk halkının egemenliğini savunduklarını söyledi.
Erhürman , şu anda güvenlik , deniz yetki alanları, ticaret yolları ve enerji başlıklarında tüm Kıbrıs adına Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in söz sahibi olduğuna işaret ederek “Bizim hiçbir dahlimiz yoktur. Biz, egemenlikteki payımızı kararlılıkla almaktan yanayız” dedi.
Erhürman, dün akşam düzenlenen özel yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“ KAYIP 5 YIL”
Cumhurbaşkanının, ekonomiden güvenliğe kadar toplum lideri özelliğini kullanarak anayasal yetkili olduğunu belirten Erhürman, “Son 5 yılda bunlar yapılmadığı gibi müzakere de yapılmadı, güven yaratıcı önlemlerde de adım atılmadı.Maalesef son beş yıl kayıp oldu” şeklinde konuştu.
Bir hukukçu olarak Anayasa’nın Cumhurbaşkanı’na verdiği görevleri bildiğini anlatan Erhürman, bunları “Örneğin, Yeşil Hat Ticareti üzerinden ihracatta çıkan engelleri aşabilecek olan makam Cumhurbaşkanı’dır. Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nü de doğrudan uçuşu da görüşecek olan Cumhurbaşkanı’dır” olarak özetledi.
“19 EKİM’DEN SONRA CUMHURBAŞKANIYIM”
“19 Ekim’den sonra Cumhurbaşkanı’yım” diyen Erhürman, bu nedenle seçimden sonra genel erken seçim tartışmalarını doğru bulmadığını, böyle bir tutumun kendisinin tarafsızlık ilkesiyle bağdaşmadığını ifade etti.
“İNSAN HAKLARI İHLALİ”
Karma evlilikten doğan çocukların durumuna da değinen Erhürman, sözkonusu çocukların elinden alınanın, Avrupa Birliği vatandaşlığı olduğunu söyledi.
Erhürman şöyle devam etti:
“Ankara'da mı nikâh kıydılar, Kıbrıs'ta mı; çocuk nerede doğdu, sana ne kardeşim? Bu, keyfiliktir ve açık bir insan hakları ihlalidir ama hiç dile getirilmedi. Sen, bu çocukların hayatını çalıyorsun.”
“19 EKİM’DEN SONRA CUMHURBAŞKANIYIM”
“19 Ekim’den sonra Cumhurbaşkanı’yım” diyen Erhürman, bu nedenle seçimden sonra genel erken seçim tartışmalarını doğru bulmadığını, böyle bir tutumun kendisinin tarafsızlık ilkesiyle bağdaşmadığını ifade etti.
“İNSAN HAKLARI İHLALİ”
Karma evlilikten doğan çocukların durumuna da değinen Erhürman, sözkonusu çocukların elinden alınanın, Avrupa Birliği vatandaşlığı olduğunu söyledi.
Erhürman şöyle devam etti:
“Ankara'da mı nikâh kıydılar, Kıbrıs'ta mı; çocuk nerede doğdu, sana ne kardeşim? Bu, keyfiliktir ve açık bir insan hakları ihlalidir ama hiç dile getirilmedi. Sen, bu çocukların hayatını çalıyorsun.” Benzer haberler
Featured
Kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Fransa'da derelerin yüzde 25'i kurudu
Güney Koreli iş insanı, boşandığı eşine yaklaşık 644 milyon dolar ödeyecek
Çavuş "Yaşan bu acı kayıp hepimizi derinden sarsmış ve üzmüştür"
Yeni Parti'de Yüksek Disiplin Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri belirlendi
Filenin Sultanları final için sahaya çıkacak
Borsa günü yüzde 0,95 değer kaybederek tamamladı
CTP “Elektrik enerjisindeki plansızlık halkı kesintilere ve yüksek maliyetlere mahkum etti”
Emirzadeoğluları “Sanayi bölgelerinde gerçek sanayiciye yer kalmadı”
Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı


