Erhürman "İhtiyaç, daha çok silahlanma değil, daha fazla diyalog ve uzlaşıdır"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, son dönemde adanın güneyinin silahlanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.
Erhürman, Norveç’in silah ambargosunu 65 yıl sonra kaldırmış olmasını şu şekilde yorumladı:
“Norveç’in silah ambargosunu 65 yıl sonra kaldırmış olması, son dönemde adanın güneyinin silahlanma ve askeri işbirlikleri oluşturma yönünde atmakta olduğu adımlara bir yenisini ekledi.
Bu yöndeki girişimlerin yalnızca Kıbrıslı Türklerin değil, Kıbrıslı Rumların da lehine olmayacağını hep söyledik. Açıktır ki bunlar bölgede kalıcı istikrar ve barış arayışlarına da olumsuz yansımaktadır.
Herkes bilmelidir ki, bu tarz adımlar, özellikle de içinde bulunduğumuz bu yeni dönemde, adada bir çözüm atmosferi yaratılması yönündeki beklenti ve çabalara yardımcı olmaz.
Çözüm arayışı konusunda samimiyet varsa, farkına varılmalıdır ki bu dönemde ihtiyaç, daha çok silahlanma değil, daha fazla diyalog ve uzlaşı kültürünün yeşermesidir.
Uluslararası toplum da adada adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasına samimiyetle katkı koymak istiyorsa bu konuya hassasiyet göstermek durumundadır.”
Benzer haberler
Featured
Arıklı "Burada kaybeden olmayacak"
Alayköy'de korkutan kaza: 33 yaşındaki araç sürücüsü ağır yaralandı
Menelau "Müzakere kazanımları yeniden teyit edilmeli"
Trafik denetimlerinde 21 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı
Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu’nda dereceye giren koşuculara ödülleri verildi
Yılmazköy'deki bir ağıl ve ambarda yangın meydana geldi
COP31 Konferansı’nda Türkiye’den “sürpriz” beklentisi
Girne’de batan gemiden kurtulan anne kızına vermeyi düşündüğü "Deniz" isminden vazgeçti
Dört ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı




