Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yayıncıların yüzüne bakmadığı roman Netflix'de zirveye yerleşti ABD, Texas'ta meydana gelen kazanın ardından tüm Apache helikopter eğitim uçuşlarını askıya aldı EasyJet'in Fransa'daki kabin çalışanları greve gitti Fransa'da aşırı sıcak ve yangınlar sürerken, Macron'un tatil fotoğrafı siyasetçilerin tepkisini çekti Ünlü hastane, hastalarına ilaçları drone ile ulaştıracak Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor" Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız" Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor Kediden kuduz geçer mi? Güney Kore lideri Lee, Kuzey Kore ile gerilimi sona erdirmek istediğini söyledi Bir sonraki güneş tutulması 1 yıl sonra gerçekleşecek 340 bin kişiye aynı mektup gidecek UBP Lefke’de seçim çalışmalarına başladı Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi başladı KTTO "Güney'deki alışverişlerin KKTC'ye getirilmesi hizmeti ilanları araştırılmalı" Boğazköy’deki kazada ağır yaralanan 29 yaşındaki genç kurtarılamadı! Hürmüz'deki arz riski Ceyhan'ın küresel petrol merkezi olma potansiyelini güçlendiriyor Filistin'de 20 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek genel seçimler için seçmen kayıt süreci başladı Yayıncıların yüzüne bakmadığı roman Netflix'de zirveye yerleşti ABD, Texas'ta meydana gelen kazanın ardından tüm Apache helikopter eğitim uçuşlarını askıya aldı EasyJet'in Fransa'daki kabin çalışanları greve gitti Fransa'da aşırı sıcak ve yangınlar sürerken, Macron'un tatil fotoğrafı siyasetçilerin tepkisini çekti Ünlü hastane, hastalarına ilaçları drone ile ulaştıracak Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor" Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız" Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor Kediden kuduz geçer mi? Güney Kore lideri Lee, Kuzey Kore ile gerilimi sona erdirmek istediğini söyledi Bir sonraki güneş tutulması 1 yıl sonra gerçekleşecek 340 bin kişiye aynı mektup gidecek UBP Lefke’de seçim çalışmalarına başladı Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi başladı KTTO "Güney'deki alışverişlerin KKTC'ye getirilmesi hizmeti ilanları araştırılmalı" Boğazköy’deki kazada ağır yaralanan 29 yaşındaki genç kurtarılamadı! Hürmüz'deki arz riski Ceyhan'ın küresel petrol merkezi olma potansiyelini güçlendiriyor Filistin'de 20 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek genel seçimler için seçmen kayıt süreci başladı
Dolar
Euro
Sterlin

Erdoğan'dan Özgür Özel'e yanıt: “Sağır duymaz uydurur”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Erdoğan'dan Özgür Özel'e yanıt: “Sağır duymaz uydurur”
Reklam

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın oğluyla bir Gazze pazarlığı yapıldığına" yönelik iddiasına ilişkin, "O da yanımızda mıydı? Siz inanmıyorsunuz bu tür şeylere değil mi? Arkadaşlar, sağıra hakaret etmek istemem de sağır duymaz uydurur. O adam da durmadan böyle uydurup duruyor.” dedi.

Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlenen basın toplantısında, 25 Eylül Perşembe günü Washington'a geçerek ABD Başkanı Donald Trump'la bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi.

Bu görüşmede ticaret, yatırım, savunma sanayisi başta olmak üzere ikili işbirliğini güçlendirecek konuları değerlendireceklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bölgesel meseleler elbette gündemimizin ilk sırasında yer alacak. İki dost ve müttefik olarak yakın istişare ve koordinasyonumuzun önemi her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Sayın Trump'ın küresel barış vizyonuna ve bu uğurda ortaya koyduğu çabalara desteğimizi daha önce ifade etmiştik. Adil bir barışın kaybedeninin olmayacağına inanıyoruz. Bölgemizde barışın korunması, istikrarın güçlendirilmesi, çatışma ve gerilimlerin durdurulmasında biz liderlere büyük sorumluluk düşüyor. İlk günden beri hep bu anlayışla çalışıp mekik diplomasisiyle sorunlara diyalogla çözüm yolları geliştirmeye gayret ettik. Aynı tavrımızı muhafaza ediyoruz. Coğrafyamızda kan ve gözyaşının artık tamamen dinmesini, bunun yerine sulhu sükunun her metrekarede hakim olmasını arzu ediyoruz. Ne yapıyorsak sadece ve sadece bunun için yapıyoruz. İnşallah, bu şekilde de yola devam edeceğiz. Ziyaretimizin ve yapacağımız görüşmelerin ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

- "Bizler de her zaman Filistin'in yanında olduk"

Erdoğan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

"Filistin'in BM'de devlet olarak tanınması konusunda Türkiye'nin nasıl bir diplomatik girişimde bulunacağına" ilişkin soruyu cevaplandıran Erdoğan, "Bildiğiniz gibi iki gün önce (Filistin Devlet Başkanı) Mahmud Abbas bizim ziyaretçimiz olmuştu. Kendileriyle Ankara'da etraflıca görüşmelerimizi yaptık. Filistin, bugüne kadar bölgede her zaman çok çok ciddi sıkıntıları yaşadı. Yaşamaya da devam ediyor. Bizler de her zaman Filistin'in yanında olduk. Olmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Tabii bütün bunlarla beraber dünya maalesef Filistin'in yanında yer almadı. Ama son dönemde şu an itibarıyla BM'de 140 gibi Filistin'i tanıyan ülke var. Bu tabii sevindirici ve BM Genel Kurulu'nda bu defa şöyle birkaç Filistin'i tanıyan devlet de göreceğiz. Bunlar tabii bizler için ayrıca sevindirici olacak. Temennimiz odur ki bu sayı ne kadar artarsa Filistin'in tanınmışlığı da o kadar süratle inşallah gelişecektir." ifadesini kullandı.

Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet Şara'nın BM temasları sonrasında Suriye'deki durumun ne olacağına ilişkin şunları paylaştı:

"Tabii uzun bir süre geçti. Bu uzun süreden sonra Suriye'nin kendi benliğine, bağımsızlığına kavuşmuş olması gerçekten bir komşumuz olarak bizleri de huzurlu kılmıştır. Bizler de bazı arkadaşlarımızın sürekli olarak Suriye'ye gidiş gelişi ve oradaki dayanışmamızı arttırması, Suriye'de yeni bir sürecin başlamasına vesile olmuştur. İşte en son Katar'da, bizler de Sayın Ahmet Şara ve arkadaşıyla, Dışişleri Bakanı'yla bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmeyle birlikte de ardından İstihbarat Başkanı'mızın bir Suriye ziyareti oldu. Yakın bir süre içerisinde de gerek Sayın Şara gerek Dışişleri Bakanı, onları Ankara'da ağırlayacağız. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu vesilesiyle de Amerika'da, Türkevi'nde onlarla bir araya gelme fırsatımızda olacaktır. Suriye'yi yalnız bırakmayacağız. Suriye'nin her geçen gün daha da güçlenmesi için elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız."

- "Bizler, uçak alımlarını filan Özgür Özel'e sorarak bugüne kadar yapmadık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın oğluyla bir Gazze pazarlığı yapıldığına" yönelik iddiasına ilişkin soruya ise "O da yanımızda mıydı? Siz inanmıyorsunuz bu tür şeylere değil mi? Arkadaşlar, sağıra hakaret etmek istemem de sağır duymaz uydurur. O adam da durmadan böyle uydurup duruyor. Buna Partimizin Sözcüsü gereken cevabı en güzel şekliyle verdi. Ve bizler de ilk fırsatta çok daha geniş manada gereken cevabı vereceğiz. Bizler, uçak alımlarını filan Özgür Özel'e sorarak bugüne kadar yapmadık ve yapmayız. Zaten bu işlerden de anlamaz. Onun kıratı değil. Dolayısıyla biz Sayın Trump'la herhangi bir alışveriş, Türkiye-Amerika arasında yapacak olursak, bunu zaten oğluyla yapmamıza gerek yok. Trump'ın bizzat kendisiyle yaparız." yanıtını verdi.

Benzer haberler

Featured
Yayıncıların yüzüne bakmadığı roman Netflix'de zirveye yerleşti 15 Ağu 2026 21:58 ABD, Texas'ta meydana gelen kazanın ardından tüm Apache helikopter eğitim uçuşlarını askıya aldı 15 Ağu 2026 21:45 EasyJet'in Fransa'daki kabin çalışanları greve gitti 15 Ağu 2026 21:37 Fransa'da aşırı sıcak ve yangınlar sürerken, Macron'un tatil fotoğrafı siyasetçilerin tepkisini çekti 15 Ağu 2026 21:28 Ünlü hastane, hastalarına ilaçları drone ile ulaştıracak 15 Ağu 2026 21:26 Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor" 15 Ağu 2026 20:59 Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu 15 Ağu 2026 20:38 Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız" 15 Ağu 2026 20:05 Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum 15 Ağu 2026 19:54