Erdoğan'dan Kıbrıs Açıklaması
Erdoğan, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamburg Messe Konferans Merkezi’nde düzenlenen “G20 Liderler Zirvesi“nin kapanış oturumu öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Erdoğan, Kıbrıs meselesinin, Akdeniz bölgesinin güvenliği, geleceği ve ekonomisi için kritik önemi olduğunu, Türkiye’nin, garantör ülke olarak Kıbrıs meselesinin, adil, kapsamlı ve sürdürülebilir şekilde çözüme kavuşturulması için büyük çaba gösterdiğini dile getirdi.
Kıbrıs Konferansı’nın sonuçsuz kalmasına ilişkin üzüntüsünü dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile beraber gerek Annan Planı’nda gerekse son süreçte daima söz verdiğim gibi bir adım önde olduk ancak tüm gayretlerimize rağmen Kıbrıs Konferansı’nın 28 Haziran’da başlayan ikinci oturumu sonuçsuz kaldı. Türkiye’nin ve Türk tarafının özverili çabaları, samimi ve ılımlı tavrı hak ettiği karşılığı almadı. Açıkçası sonuçtan büyük bir üzüntü duyuyoruz. Uzun çabalardan sonra geldiğimiz bu tablo, Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler iyi niyet misyonu parametreleri çerçevesinde bir çözüm bulunmasının imkansızlığını ortaya koymuştur. Artık bu parametrelerde ısrar etmenin bir anlamı yoktur”
Güney Kıbrıs tarafından 2014 Şubat ayında yedi madde kabul edildiğini hatırlatan Erdoğan, karşılıklı olarak mutabık kalınmasına rağmen, şu anda Güney Kıbrıs’ın ondan da vazgeçtiğini bildirdi.
Erdoğan, “Türkiye, sorununun çözümüne farklı parametrelerle katkı sağlama çabalarını yine sürdürecektir. Aynı tutumu ilgili tüm taraflardan bekliyoruz. Olmadığı takdirde şüphesiz ki B planı, C planı, bunlar da düşünülmeye başlanacaktır. Elbette bu konuda gereken değerlendirmeleri yapacak, sonucu kamuoyu ve muhataplarımızla paylaşacağız” açıklamasını yaptı.
İki gün boyunca gerçekleştirilen istişarelerin hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, gösterilen misafirperverlik ve başarılı organizasyon için dönem başkanlığını yürüten Almanya’ya teşekkür etti.
Benzer haberler
Featured
Ada, Fransa’da piste çıktı
Sevgül Uludağ hayatını kaybetti
Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü
Zelenskiy, Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırı düzenlediklerini açıkladı
Almanya’da 29,4 santigrat derece ile en sıcak gece rekoru kırıldı
Üstel "Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır ve öyle de kalacaktır"
İsviçre'de yılbaşında yangının çıktığı ve 41 kişinin öldüğü bar, gençlik alanına dönüştürülecek
Oytun Ersan & Blue Deja Vu Band'dan çifte konser
Nazlı "Fatura halka kesilirken büyük sermaye korunuyor"



