Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı! Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu Rusya dizel yakıt ihracatını yasakladı 90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026) 2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" Çavuşoğlu "Hizmet içi eğitimlere katılım oranı yüzde 95'e yükseldi” 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: İç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Letimbiotis “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle tamamen bağlantılı” Kahve fiyatları 6 ayın zirvesinde Kıbrıslı Rum Sözcü "Ahmet Tan’a yönelik saldırıda hiçbir ırkçı unsur yok” Rutte "Ankara'da son derece başarılı bir zirveyi tamamladık" NATO ANKARA Zirvesi sonuç bildirisi yayımlandı: 50 milyar doları aşan yeni tedarik anlaşması Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız" ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı! Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu Rusya dizel yakıt ihracatını yasakladı 90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026) 2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" Çavuşoğlu "Hizmet içi eğitimlere katılım oranı yüzde 95'e yükseldi” 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: İç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Letimbiotis “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle tamamen bağlantılı” Kahve fiyatları 6 ayın zirvesinde Kıbrıslı Rum Sözcü "Ahmet Tan’a yönelik saldırıda hiçbir ırkçı unsur yok” Rutte "Ankara'da son derece başarılı bir zirveyi tamamladık" NATO ANKARA Zirvesi sonuç bildirisi yayımlandı: 50 milyar doları aşan yeni tedarik anlaşması Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız"
Dolar
Euro
Sterlin

Erdoğan: Türk milleti olarak daha son sözümüzü söylemedik

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Erdoğan: Türk milleti olarak daha son sözümüzü söylemedik

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri töreninde konuşma yaptı. ABD'nin Kudüs kararını eleştiren Erdoğan, "Biz Türk milleti olarak daha son sözümüzü söylemedik. Ümmet olarak da son sözümüzü daha söylemedik." dedi.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri Programında, Saygı Ödülü'nü kazanan Teoman Duralı'ya ödülünü verdi. Erdoğan, her biri mümtaz isimlerden oluşan 5 kişilik jüri tarafından bu yıl ki Necip Fazıl Ödülleri'ne layık görülen şiir dalında Ahmet Murat, hikaye-roman dalında Necip Tosun, fikir-araştırma dalında Ahmet Özalp'ı, ilk eser dalında Betül Nurata ve Emre Ergen'i, uluslararası ödül alanında Bosnalı Cemalettin Latiç'i, saygı ödülünde de Prof. Dr. Teoman Duralı'yı tebrik etti. Edebiyat, fikir ve sanat dünyasına eserleriyle katkıda bulunanlara, gelecekteki çalışmalarında başarılar dileyen Erdoğan, Necip Fazıl ismini taşıyan bir ödül almanın kolay olmadığını ifade ederek, "Artık sizler bu ismin ve ifade ettiği büyük davanın sorumluluğunu üstlenmiş bulunuyorsunuz." dedi. Necip Fazıl ile birebir tanışmasının 18 yaşında Milli Türk Talebe Birliği çatısı altında olduğunu anlatan Erdoğan, Necip Fazıl'ı yaptıkları Milli Gençlik Geceleri'nden bir kaçında gerek İstanbul gerekse Anadolu'nun bazı yerlerinde takdim etme şerefine de nail olduğunu anlattı. "Son sözümüzü söylemedik"
Necip Fazıl'ın, hayatını "Büyük Türkiye" idealine adadığını dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "İdeolocya Örgüsü zaten bunun tüm yapı taşlarını ortaya koyan eseri. Kendisi Büyük Türkiye hedefini realite dışına çıkarmaya, Büyük Türkiye ümidini kaybettirmeye çalışanları da ağır şekilde eleştirmiştir. Üstat bu yönde gayret gösterenleri, milletimizin ümit kapılarını sürgülemekle itham etmiştir. Biz 15 yıldır büyük Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, kendisiyle birlikte tüm dostlarının, soydaşlarının, dindaşlarının, mazlumların ve mağdurların umut kapısı, güven kaynağı bir ülkeyi inşa etmenin gayreti içindeyiz. Biz üstadın ömrü boyunca hep bekleyip durduğu o inkılap var ya, işte onu gerçekleştirmek için çalıştık, çalışıyoruz. Devlerin kıvranışına, cücelerin çırpınışına aldırmadan tarihin en büyük iman devini ayağa kaldırmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Eğer bugün içeriden ve dışarıdan sürekli saldırılara maruz kalıyorsak, iftiralara uğruyorsak, davamıza ve onun uğruna adadığımız canımıza kast ediliyorsa, sebebi işte bu mücadeleden vazgeçmiyor oluşumuzdur. Şayet tıpkı geçmişte yapıla geldiği gibi 'otur' denildiğinde otursak, 'sus' denildiğinde sussak, 'ver' denildiğinde versek, 'al' denildiğinde alsak, inanın bu saldırıların hiçbiriyle karşılaşmazdık. Ama biz şu veya bu gücün ne dediğine değil, sadece ve sadece Allah'ın ne dediğine baktık, sadece ve sadece milletimizin ne dediğine baktık. Türk milleti olarak daha dünyaya son sözümüzü söylemedik." 'Kudüs giderse Medine'yi koruyamayız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elimizle düzeltemiyorsak dilimizle, onunla da bir şey yapamıyorsak kalbimizle buğz etmenin gerektiğini biliyoruz. Kalple buğz etmekten dille itiraz etme seviyesine çıktık. İnşallah en kısa sürede haksızlıkları elle düzelteceğimiz günleri de göreceğiz."dedi."

Benzer haberler

Featured
ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı! 2026-07-08 22:03:03 Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu 2026-07-08 21:50:58 90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı 2026-07-08 21:15:44 Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026) 2026-07-08 20:50:48 2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu 2026-07-08 20:46:33 Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis 2026-07-08 19:32:18 KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” 2026-07-08 19:06:59 Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı 2026-07-08 19:03:22 İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" 2026-07-08 18:58:11