Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Rusya "Ukrayna'nın Rus topraklarına düzenlediği hava saldırıları cevapsız kalmayacak" İstanbul'un bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak hayatı olumsuz etkiledi İspanya ve Portekiz orman yangınlarıyla boğuşuyor Starmer'dan halefine uyarı "Küresel krizler gündemi belirlemeyi sürdürecek" Efsanenin formasına dudak uçuklatan teklifler Erdoğan "Savaş bağımlısı İsrail'e fırsat verilmemeli" BAÜ 2025-26 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı İran'dan Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti ısrarı Fransa 2027'de sandığa gidiyor Almanya'da AfD kongresine karşı eylem yapanlara polis, biber gazı ve cop kullandı ABD’nin 250. yıl kutlamalarına aşırı sıcak engeli Ada, Slovenya’da Balkan ikincisi oldu! Uzayda yeni yaşam adayı: Su potansiyeli olan süper-Dünya keşfedildi Fransa'nın Drome vilayetinde devam eden orman yangınında 115 hektarlık alan küle döndü İnşaat Mühendisleri Odası, küresel inşaat konferansında temsil edildi Yunanistan'da Selanik yakınlarındaki Kufalya bölgesinde orman yangını çıktı Üstel “Rum tarafının hukuku siyasi bir silah olarak kullanmasına seyirci kalmayacağız” Türkiye dünya liderlerini ağırlayacak: NATO Zirvesi'nin programı belli oldu 14 saat yüzen Aysu Türkoğlu Japonya açıklarında rekor kırdı Su altında dev keşif: Gizemli uygarlığın izleri ortaya çıkıyor Rusya "Ukrayna'nın Rus topraklarına düzenlediği hava saldırıları cevapsız kalmayacak" İstanbul'un bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak hayatı olumsuz etkiledi İspanya ve Portekiz orman yangınlarıyla boğuşuyor Starmer'dan halefine uyarı "Küresel krizler gündemi belirlemeyi sürdürecek" Efsanenin formasına dudak uçuklatan teklifler Erdoğan "Savaş bağımlısı İsrail'e fırsat verilmemeli" BAÜ 2025-26 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı İran'dan Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti ısrarı Fransa 2027'de sandığa gidiyor Almanya'da AfD kongresine karşı eylem yapanlara polis, biber gazı ve cop kullandı ABD’nin 250. yıl kutlamalarına aşırı sıcak engeli Ada, Slovenya’da Balkan ikincisi oldu! Uzayda yeni yaşam adayı: Su potansiyeli olan süper-Dünya keşfedildi Fransa'nın Drome vilayetinde devam eden orman yangınında 115 hektarlık alan küle döndü İnşaat Mühendisleri Odası, küresel inşaat konferansında temsil edildi Yunanistan'da Selanik yakınlarındaki Kufalya bölgesinde orman yangını çıktı Üstel “Rum tarafının hukuku siyasi bir silah olarak kullanmasına seyirci kalmayacağız” Türkiye dünya liderlerini ağırlayacak: NATO Zirvesi'nin programı belli oldu 14 saat yüzen Aysu Türkoğlu Japonya açıklarında rekor kırdı Su altında dev keşif: Gizemli uygarlığın izleri ortaya çıkıyor
Dolar
Euro
Sterlin

Erdoğan harekatın başladığını duyurdu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Erdoğan harekatın başladığını duyurdu

Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı başladı. Barış Pınarı adı verilen harekatın başladığını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter'dan duyurdu.

Erdoğan Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir." Erdoğan paylaşımında "Barış Pınarı Harekatı ile ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız" ifadelerini de kullandı. Erdoğan mesajını İngilizce ve Arapça da paylaştı. Erdoğan'ın Twitter'dan yaptığı açıklama öncesi Suriye'nin Resulayn kentindeki YPG mevzilerinden patlama sesleri duyuldu. Ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. Bölgenin TSK'ya ait obüs ve F-16'lar tarafından vurulduğu tahmin ediliyor. Türk askerinin  henüz karadan giriş yapmadığı tahmin ediliyor. Sınırda risk teşkil eden unsurların yapılacak atışlarla temizlenmesinin ardından karadan giriş başlayacak. Harekat öncesinde sınır bölgesine büyük çapta sevkiyat yapıldı. Bölgeye Denizli, Tunceli, Sarıkamış, Sakarya, Siirt, Bolu ve Kayseri komando tugaylarından 5 bin kişilik birlik sevk edildi. Zırhlı birliklerden de takviye yapıldı. HAREKATIN İKİ ANA MERKEZİ Harekatın iki aşamalı olması ve Resul Ayn ile Tel Abyad'ın kontrol altına alınması hedefleniyor. Bu anlamda Akçakale ve Ceylanpınar'ın harekatın iki ana merkezi olması bekleniyor. SMO BİRLİKLERİ DE BÖLGEDE Fırat'ın batısından taşınan Suriye Milli Ordusu'na bağlı birlikler de bölgeye taşındı. Sayılarının birkaç bini bulduğu belirtiliyor. SAVAŞ UÇAKLARI VE SİHA TAKVİYESİ Harekat sahasında uçuş olup olmayacağı tartışılıyor. Pentagon Türkiye'nin Birleşik Hava Operasyonları Merkezi tarafından Suriye'de Hava Görev Emri'nden çıkarıldığını duyurmuştu. Bu Suriye hava sahasının Türk uçaklarına yasaklandığı şekilde yorumlanmıştı. Harekatta hava kuvvetlerinin kullanılıp kullanılmayacağı şimdi merak konusu. Karadan yapılan takviyelerin yanı sıra Diyarbakır'dan gönderilen savaş uçakları da var. Savaş uçaklarının yanı sıra silahlı helikopterlerin desteği ve SİHA'ların da desteği olabilir. Bütün hazırlıklar tamamlandıktan sonra harekat için emir verilecek. ERDOĞAN'DAN PUTİN'E TELEFON Bu arada telefon diplomasisi de devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile harekat öncesi bir telefon görümesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan, Fırat’ın doğusuna düzenlenmesi planlanan askeri harekatın Suriye’nin barış ve istikrara kavuşmasına katkıda bulunacağını ve Suriye’deki siyasi sürecin önünü açacağını ifade etti. (NTV)

Benzer haberler

Featured
Rusya "Ukrayna'nın Rus topraklarına düzenlediği hava saldırıları cevapsız kalmayacak" 2026-07-04 21:40:35 İstanbul'un bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak hayatı olumsuz etkiledi 2026-07-04 21:28:24 İspanya ve Portekiz orman yangınlarıyla boğuşuyor 2026-07-04 21:03:59 Starmer'dan halefine uyarı "Küresel krizler gündemi belirlemeyi sürdürecek" 2026-07-04 20:47:06 Efsanenin formasına dudak uçuklatan teklifler 2026-07-04 20:28:08 Erdoğan "Savaş bağımlısı İsrail'e fırsat verilmemeli" 2026-07-04 20:20:07 BAÜ 2025-26 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı 2026-07-04 20:11:42 İran'dan Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti ısrarı 2026-07-04 19:49:40 Fransa 2027'de sandığa gidiyor 2026-07-04 19:13:30