Erdoğan-Guterres telefonla görüşmesinde Kıbrıs’taki son gelişmeler de ele alındı

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak İran, Gazze ve Afrika Boynuzu başta olmak üzere birçok coğrafyada barış ve istikrarın tesisi için gayret gösterdiklerini ifade etti.
Erdoğan, ABD ile İran arasındaki sorunlara diplomatik çözüm fırsatının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini, sürecin sabote edilmemesi için uluslararası topluma görevler düştüğünü belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM misyonlarının Suriye'deki faaliyetlerinin etkin bir biçimde devamının mühim olduğunu, Türkiye'nin bu konuda gerekli desteği vermeyi sürdüreceğini ifade etti.
Görüşmede, Kıbrıs Adası'ndaki son gelişmeler, Gazze ve Lübnan'daki insani durum da ele alındı.
Benzer haberler
Featured
Eski İsrail Başbakanı Lapid "Netanyahu savaşı kaybetti"
ABD ve İran mutabakat zaptını imzaladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Haziran 2026)
Leyen, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmayacağına işaret etti
Pembe Kanatlı için kan aranıyor!
Akpınar "Girne Anafartalar Lisesi’nde yaşanan olay yapısal bir eksikliğin acı sonucu"
İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu’ndan liderlere barış süreci çağrısı
Denktaş “Kıbrıs Rum tarafında da mal tazmin komisyonu kurulmalı”
Yurttaşlık Değişiklik Yasa Tasarısı komitede onaylandı


