Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası yürürlükte! Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu Çevre mühendislerinden Çevre Koruma Dairesi’ni "güçlendirin" çağrısı Maarif Yaz Şenliği Gazimağusa'da yapılacak Ekinci “Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var” Pazartesi bazı bölgelerde üç saatlik elektrik kesintisi yapılacak Şehit Mehmet Eray İlkokulu öğrencilerine güvenli trafik eğitimi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Özgür Özel ve 3 CHP milletvekili hakkında yürütülen soruşturmada "yetkisizlik" kararı Annita Dimitru yeniden Meclis Başkanlığı'na seçildi Brent petrolün varili 96,91 dolardan işlem görüyor Güney Kıbrıs'ta yüze yakın davetli düğün yemeğinden zehirlendi, 21 kişi hastanede! Ertuğruloğlu “Bu halkın ne istediğini en iyi bu halkın tarihi söyler” Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası yürürlükte! Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu Çevre mühendislerinden Çevre Koruma Dairesi’ni "güçlendirin" çağrısı Maarif Yaz Şenliği Gazimağusa'da yapılacak Ekinci “Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var” Pazartesi bazı bölgelerde üç saatlik elektrik kesintisi yapılacak Şehit Mehmet Eray İlkokulu öğrencilerine güvenli trafik eğitimi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Özgür Özel ve 3 CHP milletvekili hakkında yürütülen soruşturmada "yetkisizlik" kararı Annita Dimitru yeniden Meclis Başkanlığı'na seçildi Brent petrolün varili 96,91 dolardan işlem görüyor Güney Kıbrıs'ta yüze yakın davetli düğün yemeğinden zehirlendi, 21 kişi hastanede! Ertuğruloğlu “Bu halkın ne istediğini en iyi bu halkın tarihi söyler”
Dolar
Euro
Sterlin

Erdoğan, ABD’nin EastMed’den desteğini çekmesini değerlendirdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Erdoğan, ABD’nin EastMed’den desteğini çekmesini değerlendirdi
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyaretinin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nin, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de İsrail ve Güney Kıbrıs'la yürüttüğü boru hattı projesinden desteğini çekmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Amerika’nın olayı tamamen ekonomik analizler üzerine. Amerika bütün adımını zaten kapital üzerinde yürüten bir ülke. Bunun maliyet analizleri tutmadığı için de ‘Bu olacak bir iş değil’ diyerek desteğini çekti. Zaten, burada hep konuşulan nedir? Bu iş, Türkiyesiz olmaz. Çünkü eğer buradan Avrupa’ya gaz gidecekse bu ancak Türkiye üzerinden olur”. Dedi. Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’deki yaklaşımının belli olduğunu da vurgulayan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Libya ile yaptığımız anlaşmamız var. Libya ile yaptığımız anlaşmayla birlikte işi biz resmi bir metne oturttuk. Bu resmi metin üzerinden de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir taraftan dört tane sondaj gemisi, iki tane sismik araştırma gemisi aldık. Bunları biz boşuna mı aldık? Bunlar Karadeniz’de de çalışacak, Akdeniz’de de çalışacak. Bu konudaki en güçlü altyapıya biz sahip olacağız. Onun için de Amerika’nın olayı, tamamen ekonomik analizdir. Bu analizler neticesinde gördüler ki buradan bir şey çıkmaz.” Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz doğal gazıyla ilgili 2022 yılı içerisinde tüm kuyularda üretim öncesi tamamlama operasyonları yapılacağını da belirterek, “İnşallah 2023’e biz bu işi yetiştireceğiz” dedi. “Yeni bir müjde daha gelir mi?” sorusuna ise Erdoğan, şu yanıtı verdi: “Bekliyoruz. İnşallah bütün hayalimiz, bakanlığın yaptığı çalışmalar, arkadaşların verdikleri bilgiler, özellikle sismik araştırma gemilerimizin bize verdiği raporlar, hep bu istikamette. Zaten bu işi şöyle başarıyla neticelendirdiğimiz zaman, ‘ekonomik performans nedir, ne değildir’ diye soranlara inşallah biz oradan gereken cevabı verme imkanını yakalamış olacağız.”

Benzer haberler

Featured
Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası yürürlükte! 2026-06-05 08:40:00 Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak 2026-06-05 08:32:00 Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) 2026-06-05 08:29:00 Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi 2026-06-05 08:11:00 Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü 2026-06-04 21:55:00 Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir 2026-06-04 21:47:00 NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı 2026-06-04 21:40:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) 2026-06-04 21:31:00 Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu 2026-06-04 20:50:00