Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yurt dışından futbolcular yeni sezona ülkemizde düzenlenen MET Camp 26 Northern Cyprus kampı ile hazırlandı YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı Hasipoğlu ve Harmancı özel gereksinimli bireylerin aileleriyle bir araya geldi BM’nin çözüm planı hazırlığında olduğu iddiası CTP "Öğretmen yetiştirme sistemi siyasi müdahalelerden arındırılmalı" İran medyası "Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor" 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor Üstel "40 yılın işini 4 yıla sığdırdık" İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını kuvvetli rüzgârla büyüdü Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Yurt dışından futbolcular yeni sezona ülkemizde düzenlenen MET Camp 26 Northern Cyprus kampı ile hazırlandı YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı Hasipoğlu ve Harmancı özel gereksinimli bireylerin aileleriyle bir araya geldi BM’nin çözüm planı hazırlığında olduğu iddiası CTP "Öğretmen yetiştirme sistemi siyasi müdahalelerden arındırılmalı" İran medyası "Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor" 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor Üstel "40 yılın işini 4 yıla sığdırdık" İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını kuvvetli rüzgârla büyüdü Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Enflasyon bir önceki yıla göre yüzde 19.93 arttı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Enflasyon bir önceki yıla göre yüzde 19.93 arttı

KKTC’de Haziran ayındaki enflasyon yüzde 3.14 oranında arttı.

İstatistik Kurumu, Haziran ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) sonuçlarını açıklayarak, Haziran ayında TÜFE’nin bir önceki aya göre yüzde 3.14 oranında arttığını bildirdi. Kurum, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8.83 ve bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 19.93 artış görüldüğünü duyurdu.

İstatistik Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, ana harcama grupları itibariyle bir önceki aya göre en yüksek artış, yüzde 8 ile Lokanta ve Oteller ana grubunda gerçekleşti.

Ulaştırma ana grubunda yüzde 7.68; Mobilya, Ev Aletleri ve Ev Bakım Hizmetleri ana grubunda yüzde 5.96; Sağlık ana grubunda yüzde 4.64; Haberleşme ana grubunda yüzde 1.39; Konut, Su, Elektrik, Gaz ve Diğer Yakıtlar ana grubunda yüzde 1.36; Gıda ve Alkolsüz İçecekler’de yüzde 1.16; Eğitim ana grubunda yüzde 0.95; Giyim ve Ayakkabı’da yüzde 0.91; Eğlence ve Kültür ana grubunda yüzde 0.76; Çeşitli Mal ve Hizmetler ana grubunda yüzde 0.37; Alkollü İçecekler ve Tütün ana grubunda ise yüzde 0.24 artış gerçekleşti.

Öte yandan bir önceki aya göre, endekste kapsanan 423 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 65 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

En yüksek fiyat artışı gösteren ilk üç mal; yüzde 188.59 oranıyla Limon, yüzde 160.46 oranıyla Beyaz Sarma ve yüzde 159.11 oranıyla Marul oldu.

En fazla fiyat düşüşü gösteren ilk üç mal ise; yüzde 83.24 oranıyla Karpuz , yüzde 79.69 oranıyla Kavun ve yüzde 44.50 oranıyla Taze Börülce oldu.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Haziran 2026) 2026-06-19 21:46:00 Borsa günü yüzde 0,63 değer kaybıyla tamamladı 2026-06-19 19:39:00 Fed Başkanı Warsh'un ilk toplantısı bankada yeni dönemin habercisi 2026-06-19 18:53:00 Güney Kıbrıs’ta gıda fiyatlarında artış 2026-06-19 12:55:00 SpaceX hızlı yükseldi, sert düştü 2026-06-19 10:57:00 Borsa haftanın son gününe düşüşle başladı 2026-06-19 10:54:00 Petrol haftalık düşüşe hazırlanıyor 2026-06-19 09:55:00 Faiz baskısı altın fiyatlarını düşürdü 2026-06-19 08:53:00 Döviz kurlarında son durum (19 Haziran 2026) 2026-06-19 08:14:00