Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Bu halkın gailesini çekmeye ve çözüm üretmeye odaklanın"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Bu halkın gailesini çekmeye ve çözüm üretmeye odaklanın"
Reklam
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayı eleştirerek "Enerjinizi bu alana yöneltmek yerine bu halkın gailesini çekmeye ve çözüm üretmeye odaklanın" dedi. Erhürman'ın yaptığı açıklama şu şekilde:
"Sn. Sucuoğlu uzunca bir sosyal medya paylaşımı yapmış. Bundan sonra da vakit buldukça yapacakmış. Bu kararını destekliyorum. Bir başbakanın, hele de hükumetin kararlarının halkın belini her gün biraz daha büktüğü, halkta öfke ve tepki yarattığı böyle bir dönemde, alınan kararları ve sergilenen tutum ve davranışları “gerekçeleriyle birlikte” kamuoyuyla paylaşmasında yarar var.
Ancak Sn. Sucuoğlu ilk sosyal medya paylaşımında böyle bir yol izlemek yerine bana ve partim CTP’ye saldırmayı tercih etmiş. Söylediklerini ise her zamanki gibi gerekçelendirmemiş, iddialarını gerçekmiş gibi ortaya atmayı tercih etmiş. Bu haliyle krizin pençesinde kıvranan bu halkın sorunlarına çare değil ama yine de tarihe not düşmek adına yanıtlayalım:
1. CTP’yi siyasi çıkarlar uğruna kitleleri, kalabalıkları yönlendirmeye çalışmakla suçluyorsunuz. Gerçekleşen son eylemle ilgili midir bu söyledikleriniz? “Haklı” bulduğunuzu açıkladığınız eylemi CTP’nin yönlendirmesiyle ilişkilendirmeniz size tutarlı geliyor mu? Dahası orada tepkisini ve öfkesini ortaya koymak için bulunan örgütleri ve tek tek yurttaşları “CTP’nin siyasi çıkarlarına alet olmakla” suçlamanızın onlara hakaret olduğunun farkında mısınız?
2. “Sabah akşam sizi, partinizi, hükumetinizi eleştirdiğimi” söylüyor ve bundan rahatsız oluyorsunuz. Aslında ben şahsınızı ve partinizi eleştirmiyorum Sn. Sucuoğlu. Ana muhalefet partisi başkanı olarak hükumetinizi ve onun başbakanı olduğunuz için başbakan sıfatıyla sizi eleştiriyorum. Bilmiyorum farkında mısınız ama demokrasi denilen sistem böyle bir şey. Eleştiriye karşı bu kadar tahammülsüz olacağınıza demokrasiyi içinize sindirip, eleştirilerden ders çıkarıp, yanlışlarınızı düzeltmeye yönelmeniz sizce de daha yararlı olmaz mı? Ha eleştirileri haksız bulduğunuzda da “gerekçeli olarak” neden haksız bulduğunuzu açıklayın mutlaka. Ondan da biz yararlanırız. “Gerekçeli” olmak kaydıyla tabii!
3. CTP’nin Parti Meclisi ve MYK kararları doğrultusunda yönetilmesinden rahatsız olmuşsunuz. Biz demokrasiyi yalnızca ülkede değil, partimizde de uygulamayı demokrasi anlayışımızın gereği olarak görürüz (Parti Meclisimizde dışarıdan bakan atamama kararı aldıktan sonra dışarıdan bakan atamayız mesela). Ama başka partilerin nasıl karar aldıklarına, kararlarını kamuoyuna duyurup da ondan sonra bu kararla çelişmedikleri müddetçe karışmayız. Size tavsiyemiz, siz de başka partilerin, hele de CTP’nin parti içine karışmaya tevessül etmeyin. Daha önemlisi, siz de parti içi demokrasiyi önemseyin. Demokrasi iyi bir şeydir. Ama takdir sizin ve partinizindir tabii!
4. Benden “somut öneri” beklediğinizi söylüyorsunuz. Somut önerileri önemsiyorsanız ortalığı allem gallem eden yanlış kararları almadan, katılımcı bir ortam yaratarak bunları almayı ve sonra karar vermeyi hiç düşündünüz mü? Ekonomik akla aykırı elektrik zammını, alkollü içki zammını, hiçbir veriye-kritere dayanmayan, anti-demokratik, “reform”u bir yana bırakın kaosu gündeme getiren “yerel yönetimler reformu”nu ve daha pek çok yanlış kararı alırken bizimle görüştünüz, öneri istediniz de yapmadık mı? “Bir hafta sonra imzalayacağım” dediğiniz protokolden Meclis’teki muhalefetin hala haberdar olmaması, “öneri yapmıyorsunuz” derken sizi hiç rahatsız etmiyor mu? Yoksa “ben yaptım oldu” deyip, ortalığı birbirine kattıktan sonra sizi alkışlayan bir muhalefet midir zihniyetinizin beklediği? Burada majestelerinin muhalefeti yok Sn. Sucuoğlu! Belli ki sizin için kolay olmayacak ama demokrasiye ısınmanızda yarar var!
5. “Erhürman’ın kafa karışıklığı”ndan kastınızın ne olduğunu anlamadım. Bu itham yalnızca bir hakaret etme güdüsünden kaynaklanmadıysa lütfedip bu iddianın gerekçesini açıklamanızı istirham edeceğim! Yok, hakaret etme güdüsünün tatmin olması iseydi amacınız, dilerim bu amaca hizmet etmiştir kurduğunuz cümle!
6. “Küçük siyasi hesaplarla üç-dört yıl sonrasını düşünme”ye gelince… Herhalde farkında değilsiniz ama zat-ı alinizinki başta olmak üzere son dönemdeki hükumetleriniz bu halkın hiçbir bireyine üç-dört yıl sonrasına ilişkin öngörüde bulunma ve plan yapma şansı bırakmadı. Hepimiz bu halkın bugününü ve geleceğini daha da karartan karar ve eylemlerinizi engelleme ve mümkün görünmüyor ama size doğru yolu gösterme uğraşı içindeyiz.
Uzun oldu biliyorum ama mesele aslında bunların hiçbiri değil! Mesele, aldığınız yanlış kararların, yaptığınız yanlış işlerin halkımızda uyandırdığı tepkiyi ve öfkeyi görmüş olmanızdır. Bunun paniğiyle hedef saptırarak bana ve partime saldırmak yoluyla toplumu ikiye bölmeye, tepki ve öfkeyi azaltmaya, yanlış karar alsanız da size biat edecek bir kitle yaratmaya çalışıyorsunuz. Size hatırlatmak isterim ki Kıbrıs Türk halkının karnı bu “böl-yönet” taktiklerine toktur. Tutmaz! Enerjinizi bu alana yöneltmek yerine bu halkın gailesini çekmeye ve çözüm üretmeye odaklanın. Ha muhalefetten öneri istemek konusunda da samimiyseniz, bilin ki bunun yolu “ben yaptım oldu” zihniyetinden vazgeçmek ve karar almadan önce katılımcı bir anlayış sergilemektir.
Ötesi laf-ı güzaftır!"

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23