Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
"Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” "Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor”
Dolar
Euro
Sterlin

Endonezya'daki Semeru Yanardağı 6 kez patladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Endonezya'daki Semeru Yanardağı 6 kez patladı

Endonezya'nın Java Adası'nın doğusunda bulunan Semeru Yanardağı 6 kez patlarken, 1200 metre yüksekliğe kül püskürttü.

Antara News'ün haberine göre Lumajang ve Malang bölgeleri sınırında yer alan Semeru Yanardağı yeniden faaliyete geçti.

Yanardağ, yerel saatle 00.26 ile 06.00 arasında 6 kez patladı ve 500 ila 1200 metre arası yüksekliğe kül püskürttü.

Semeru Gözlem İstasyonu yetkilisi Liswanto, Endonezya'nın alarm sistemine göre yanardağın tehlike düzeyinin "3. seviye" olduğunu açıkladı.

Liswanto, fırlayabilecek kaya parçaları nedeniyle yanardağın çevresinde 5 kilometrelik alanda da her türlü faaliyetin yasaklandığını söyledi.

Yetkililer, bölge sakinlerine yanardağa 13 kilometre mesafeye kadar olan bölgede faaliyetlerden kaçınmasını tavsiye ederek bu mesafenin ötesinde ise lavların 17 kilometreye kadar ilerleyebilme ihtimali nedeniyle nehir yataklarından en az 500 metre uzak durulması gerektiğini belirtti.

Bromo Tengger Semeru Milli Parkı'nın bir parçasını oluşturan Semeru Yanardağı, Java Adası'ndaki en aktif yanardağlardan biri olarak biliniyor.

Benzer haberler

Dünya
Yunanistan'da art arda depremler 2026-06-07 20:39:00 Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu 2026-06-07 12:38:00 İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti 2026-06-07 11:30:00 ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu 2026-06-07 11:09:00 ABD'de festival alanına silahlı saldırı! 2026-06-07 09:27:00 Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" 2026-06-07 09:22:00 Ekvador'da yangın: Limandaki 35 tekne küle döndü 2026-06-07 09:14:00 Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' 2026-06-06 21:40:00 ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? 2026-06-06 20:32:00