Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Borsalarda büyük düşüş Batman'in motosikleti açık artırmaya çıkarılıyor Altında yüzde 5'lik ralli sonrası düşüş geldi Fransa'da son yılların en büyük gösterisi: Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü Döviz kurlarında son durum (6 Kasım 2026) Bugün hava nasıl olacak? (6 Kasım 2026) Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Borsalarda büyük düşüş Batman'in motosikleti açık artırmaya çıkarılıyor Altında yüzde 5'lik ralli sonrası düşüş geldi Fransa'da son yılların en büyük gösterisi: Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü Döviz kurlarında son durum (6 Kasım 2026) Bugün hava nasıl olacak? (6 Kasım 2026) Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Elon Musk Mars için tarih verdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Elon Musk Mars için tarih verdi
Reklam

Geçtiğimiz aylarda Mars'a koloni kurmak için geliştirdiği projesini açıklayan SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Mars hedefi için tarih verdi

 
Geçtiğimiz hafta gezegenimizin uydusu Ay yüzeyinde bulunan dev bir gezegenler arası roketin sunumunu takipçileri ile paylaşan Musk, Mars üssünün tasarımını da görücüye çıkarmıştı. 
"Ay Üssü Alfa" ve "Mars Kenti" adıyla paylaşılan karelerde gezegenler arası bir rokete de yer verilmişti. 
Reddit'te sosyal medya kullanıcılarının sorularını yanıtlayan Elon Musk, BFR'nin ilk kargo versiyonlarının (insansız) 2022 yılında Mars'a gideceğini de söyledi.
Musk söz konusu roketi, daha önce "Ay seyahatleri için ideal bir araç" olarak nitelendirmişti. 
Musk, Meksika'nın Guadalajara kentindeki 67. Uluslararası Uzay Yolculuğu Konferansı'ndaki konuşmasında, "Gezegenlerarası Taşıma Sistemi Projesi" hakkında bilgi vermişti. 
Musk, 10 yıl içinde kamu-özel ortaklığıyla Mars'a insan göndermek ve 200 bin dolarlık bilet ücretini karşılayanlar için bu gezegende kendi kendine yetebilen bir şehir kurmak istediğini belirtmiş, bu konuda 10 milyar dolarlık yatırım öngörüldüğüne değinen iş adamı Musk, yolculukta "yeni teknolojiler" ve "inovatif yapılar" kullanarak maliyetin düşürülmesi gerektiğini ifade etmişti. 
Sahibi olduğu SpaceX'in BFR ve BFS araçları sayesinde insanoğlunun "Kızıl Gezegen"e inebileceğini anlatan Musk, bu araçların saatte 100 bin kilometreden fazla hızla ilerleyeceğini ve aracın sıcaklığının bin 650 santigrat derecenin üzerine çıkacağını kaydetmişti. 
Musk, aynı konuşmasında uzay gemisinde yakıt olarak metan ve oksijen kullanılacağını dile getirmişti. 
Şu anda teori aşamasında olan bu projeler için Musk, henüz NASA, ESA veya Rusya ile bir anlaşma imzalamış değil.

Benzer haberler

Teknoloji
Rusya'nın önde gelen bulut ve barındırma sağlayıcısı Beget'e siber saldırı 4 Kas 2026 18:39 Uzmanlardan WhatsApp hesaplarının ele geçirilmesine karşı güncelleme uyarısı 3 Kas 2026 21:28 Oyun temelli öğrenme aracı “Alaşya”nın internet sitesi yayına girdi 2 Kas 2026 18:50 Bilim dünyasında bir ilk: İnsan beyin hücreleriyle çalıştırılan robot köpek geliştirildi 31 Eki 2026 14:47 Lefkoşa DENEYAP Teknoloji Atölyesi’ne başvurular başladı 30 Eki 2026 19:06 Anthropic 12 saatten kısa bir sürede yapay zeka girişimi tarafından hacklendi 28 Eki 2026 11:15 Yapay zeka saldırıdan vazgeçmedi 28 Eki 2026 08:33 Apple ekran sorunu olan iPhone Duo cihazlarını değiştirecek 27 Eki 2026 09:56 Doktor gibi teşhis koyan yapay zeka geliştirildi 24 Eki 2026 09:46