Ellinas “Güney’deki doğal gazın AB’ne taşınması imkansız”

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrısın, ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesinde bulunan doğal gazın abartıldığı ve bugünkü fiyatlarla Avrupa Birliğine taşınmasının da imkansız olduğu açıklandı.
Uluslararası hidrokarbon uzmanı Haralambos Ellinas, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki doğal gazın abartıldığını ve bugünkü fiyatlarla AB’ye taşınmasının imkansız olduğunu söyledi.
Haravgi gazetesine söyleşi veren Ellinas, Afrodit parselindeki doğal gazın, aynı sebeplerden ötürü Mısır’a dağıtımının da olanaklar dahilinde olmadığını ve sözde “MEB” içerisindeki doğalgazın, AB’nin şu anki doğal gaz ihtiyacını karşılayan Rus doğal gazıyla rekabet edemeyeceğini ifade etti.
Habere göre Ellinas, Rus doğal gazı nedeniyle, bugün tartışılan boru hatlarından hiçbirinin yaşayabilir olmadığını ve dünyada, sıvılaştırılmış doğal gaz kullanımının giderek artış gösterdiğini kaydetti.
Sıvılaştırılmış doğal gaz terminalinin kalıcı olabilmesi için 3 Afrodit gerektiğini belirten Ellinas, doğal gazdan kazanç elde edebilmek için şirketlerle işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.
Kaynak: BRT
Benzer haberler
Featured
Birleşmiş Milletler "Batı Şeria'da durum artık açlık krizine dönüşüyor"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ekim 2026)
Trump "Zelenskiy savaşı bitirmek istemiyor"
Borsa günü yüzde 2,49 değer kaybederek tamamladı
Avusturya’ya giden yolcu uçağı acil iniş yaptı
Kreatin beyni bağırsak iltihabından koruyabilir
Petrol fiyatları keskin yükselişin ardından geriledi
İnternet reklamlarında casus yazılım tehlikesi
Demokrat Parti 6 bağımsız belediye başkan adayına destek belirtti




