Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği “Protokol imzalamadan öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Denetimlerde 400 sürücü çeşitli suçlardan rapor edildi CTP “Yerel Yönetim Vizyon 2030 Çalıştayı”nda buluştu Çavuşoğlu "Güçlendirilmiş altyapımız ve destek birimlerimizle yeni döneme hazırız"  Üstel "Yeni gemi yarın kayıpları arama çalışmasına başlıyor" Güzelyurt’taki trafik kazası: 37 yaşındaki sürücü yoğun bakımda! Kar-İş "Öğrenci taşımacılığını başlatmayacağız" Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü Bağımsızlık Yolu “Kıbrıslı Maronitlerin temsilci seçme hakkı yasal güvenceye kavuşturulmalı” Denetimlerde 23 araç trafikten men edildi KTTB "Çocuklar okula başlamada uyum güçlüğü yaşayabilirler" Eşini öldürdüğünü itiraf eden şahsa 3 gün tutukluluk emri Elektrik paneline giren kediyi kurtarmaya çalışan genci elektrik çarptı Damianos “GSI projesini desteklemeyi istiyoruz” Alsancak'ta park halindeki araçta yangın İsrail’in savunma sanayisi Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösterme niyetinde Yoldan çıkıp ağaca çarptı, 3 genç yaralandı! Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği “Protokol imzalamadan öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Denetimlerde 400 sürücü çeşitli suçlardan rapor edildi CTP “Yerel Yönetim Vizyon 2030 Çalıştayı”nda buluştu Çavuşoğlu "Güçlendirilmiş altyapımız ve destek birimlerimizle yeni döneme hazırız"  Üstel "Yeni gemi yarın kayıpları arama çalışmasına başlıyor" Güzelyurt’taki trafik kazası: 37 yaşındaki sürücü yoğun bakımda! Kar-İş "Öğrenci taşımacılığını başlatmayacağız" Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü Bağımsızlık Yolu “Kıbrıslı Maronitlerin temsilci seçme hakkı yasal güvenceye kavuşturulmalı” Denetimlerde 23 araç trafikten men edildi KTTB "Çocuklar okula başlamada uyum güçlüğü yaşayabilirler" Eşini öldürdüğünü itiraf eden şahsa 3 gün tutukluluk emri Elektrik paneline giren kediyi kurtarmaya çalışan genci elektrik çarptı Damianos “GSI projesini desteklemeyi istiyoruz” Alsancak'ta park halindeki araçta yangın İsrail’in savunma sanayisi Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösterme niyetinde Yoldan çıkıp ağaca çarptı, 3 genç yaralandı!
Dolar
Euro
Sterlin

"Elektrik konusunda da açıklanan rakamlar birbiriyle tutarlı değil"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Elektrik konusunda da açıklanan rakamlar birbiriyle tutarlı değil"
Reklam

Meclis Genel Kurulu’nun dünkü oturumu dün akşam saat 21.00 sıralarında sona erdi.

"Seçim Tarihini Belirlemek, Seçim ve Halk Oylaması Yasası Değişiklilerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere" geçici ve özel ad hoc komite üyelerin saptanmasına yönelik kararın ve komite üyelerinin oylandığı genel kurulda ayrıca birçok yasa tasarı ve önerisine ilişkin ivedilik kararları oylandı.

62. madde kapsamında son konuşmayı yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetle ilgili son gelişmeleri ele aldı.

Erhürman, Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun Akkule surları üzerine dikilen bayraklara ilişkin ret kararının ardından, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın “bilmem ne kurulu” ve “böyle bir karar alınırsa eller kırılır” gibi açıklamalarına tepki göstererek, “Yaşananlar kabul edilebilir değil” dedi.

Tufan Erhürman, elektrik konusunda da, halka açıklanan rakamların birbiriyle tutarlı olmadığını öne sürerek, Arıklı’dan açıklama talep etti.

Erhürman, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı’nın geçen haftaki açıklamalarına göre, güneş enerjisinde 140-141 megawatt (mw) izinlendirme yapıldığı, 86.4 mw’ın hali hazırda kullanımda olduğunu öğrendiklerini, ardından bu bilgilerin Arıklı tarafından  “86,4 + 12 mw” olarak düzeltildiğini, ancak bugün Arıklı’nın yine “140 mw” olarak açıklama yaptığını söyledi ve “Gerçeği konuşmaya ihtiyacımız var” dedi.

Gerçek rakamların bilinmesinin, “yüzde 20 kotası”nın geçilip geçilmediğinin tespitinde önemli olduğuna vurgu yapan Erhürman, güneş enerjisine yatırım yapmış kişiler ve tüketiciler için duyduğu endişeyi ifade etti.

Erhürman, trafoların enerjiyi kaldırmadığına ilişkin aldığı şikayetleri de dile getirerek, hem ülke genelinde, hem de mahalle, bölge bazında sıkıntılar olduğunu kaydetti.

Hayat pahalılığı konusunu da gündeme taşıyan Erhürman, “Hayat pahalılığı meselesi bugün de Meclis’e gelmedi” dedi ve bu sürede hem Anayasa Mahkemesi’nin, hem de Meclis’in itibarının zedelendiğini ileri sürdü.

Erhürman,  hayat pahalılığının sadece memuru ilgilendirdiğine yönelik dışarıdan gelen eleştirilere de yanıt vererek, 38 bin özel sektörden emekli insanın da bu hayat pahalılığından faydalandığını, bu emeklilerin bir kısmının asgari ücret kadar emekli maaşı alamadığını söyledi.

TAK

Benzer haberler

Featured
Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” 13 Eyl 2026 20:50 Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte 13 Eyl 2026 20:09 Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" 13 Eyl 2026 20:05 Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği “Protokol imzalamadan öğrenci taşımacılığı başlamayacak” 13 Eyl 2026 19:49 Denetimlerde 400 sürücü çeşitli suçlardan rapor edildi 13 Eyl 2026 19:46 CTP “Yerel Yönetim Vizyon 2030 Çalıştayı”nda buluştu 13 Eyl 2026 19:41 Çavuşoğlu "Güçlendirilmiş altyapımız ve destek birimlerimizle yeni döneme hazırız"  13 Eyl 2026 19:34 Üstel "Yeni gemi yarın kayıpları arama çalışmasına başlıyor" 13 Eyl 2026 19:26 Güzelyurt’taki trafik kazası: 37 yaşındaki sürücü yoğun bakımda! 13 Eyl 2026 19:20