Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin” İskele-Kantara yolunda zemin düzeltme çalışması yapılacak Cyprus Mail’den Kıbrıs müzakereleri yorumu “Hristodulidis kaleleri yerinden oynatmayı bırakmalı" Kızılcık suyu, diş plağının oluşumunu baskılayabilir Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin” İskele-Kantara yolunda zemin düzeltme çalışması yapılacak Cyprus Mail’den Kıbrıs müzakereleri yorumu “Hristodulidis kaleleri yerinden oynatmayı bırakmalı" Kızılcık suyu, diş plağının oluşumunu baskılayabilir
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

El Cezire’nin yeni videosu "siyasi savaşı yeniden tetikledi"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
El Cezire’nin yeni videosu "siyasi savaşı yeniden tetikledi"
Reklam

Ülkelerinde veya başka yerlerde aranıp aranmadıklarına bakmadan yabancı yatırımcılara pasaport dağıttığını herkesin bildiği Güney Kıbrıs’ın, El Cezire’nin önceki gün yayımladığı İngiliz futbol kulübü satın alarak kara para aklama videosu ile yeniden gündeme geldiği, Rusların örgütlü girişiminin de doğrulandığı bildirildi.

Fileleftheros, “Ruslara Çuvalla… Yeni Video Örgütlü Yeme İçmeyi Doğruluyor-Bakana Atıf Yangın Çıkardı” başlıklı manşet haberinde eski Scotland Yard dedektifinin, Güney Kıbrıs’tan pasaport almanın kolaylığına işaret ederken “Her şey mümkün, benzer bir şey adı Interpol’ün kırmızı listesinde bulunan ve aranan Rus örneğinde de yaşandı” sözüne vurgu yaptı.

El Cezire’nin yeni yayınındaki ifşaatın Rum iç cephesindeki “siyasi savaşı” yeniden tetiklediğine ve siyasi partilerin Anastasiadis hükümetini, önlem almaması nedeniyle ciddi yatırımları engelleyip yolsuzluğu cesaretlendirmekle suçladığına dikkat çekildi.

Habere göre El Cezire videosunun iki İngiliz başrol oyuncusunun, Anastasiadis kabinesinden, Rus işadamını “Kıbrıslılaştırmak” için Londra’ya da giden bir bakana atıf yapmaları sansasyon yarattı. Kıbrıs Rum yönetimi açıklamasında “böyle bir şey olmadı” derken Fileleftheros, adına yer verilmeyen Rus’a 2019’da Londra’da bulunduğu sırada vatandaşlık verildiği bilgisine ulaştığını belirtti.

Haberde Rus’un, sağlık sorunu yüzünden Güney Kıbrıs’a seyahat edemeyeceği gerekçesiyle Londra’daki Rum konsolosluğuna gidip biyometrik fotoğraf ve sabıkası olmadığını gösteren iki belge verdiği, bu sırada konsolosluğa girip çıkan bir Kıbrıs Rum yetkili olduğu ancak yatırım karşılığı vatandaşlık programıyla ilgisinin bilinmediği belirtildi.

Gazeteye göre Kıbrıs Rum Başsavcılığından yapılan açıklamada yeni El Cezire videosu, araştırılması gereken ifade içerip içermediği açısından Rum polisi ve savcılığı tarafından incelenecek. Videonun son 10 dakikasında zikredilen “Covanni şirketler grubu” dün, yatırım karşılığı vatandaşlık programına sınırlı ölçüde müdahil olduğunu ve El Cezire’nin grubun adını ısrarla karıştırmak istemesini de hayretle karşıladığını açıkladı.

Gazete, siyasi partilerin Anastasiadis’i ve hükümetini “ülkeyi uluslararası alanda teşhir etmekle hem de ekonomiyi baltalamakla” suçladığını ve derhal izahat istediğini yazdı.

Habere göre AKEL Politbüro üyesi Eleni Mavru, Interpol tarafından aranan Rus milyonere pasaport verilmesine bir bakanın müdahil olmasının, yalanlama ve müphem açıklama ile geçiştirilemeyeceğini, Anastasiadis’in Suud dostunun sülalesine vatandaşlık verilmesindeki usulsüz prosedürle ilgili yalanlamanın da kimseyi ikna etmediğini söyledi. Anastasiadis, hükümeti döneminde büyüyen yolsuzluğun ekonomiyi baltalayıp ciddi yatırımcıyı Güney Kıbrıs’tan tiksindirdiğini, kurumları, demokrasiyi ve eşitliği görüşünü ortaya koyan Mavru, vatandaşın yüzde 68’inin, hükümetin özel sektöre bağımlı olduğuna inanmasının tesadüf olmadığına işaret etti ve “Bunlardan hiçbiri iktidardakileri kaygılandırıyor görünmüyor çünkü Anastasiadis hükümetinin kendisi sorunun parçasıdır. Anastasiadis özür dileyeceğine üstlük de istiyor” ifadesini kullandı.

DİKO tarafından yapılan açıklamada Anastasiadis hükümetinin, kabineden bir bakanın Rus kaçağın vatandaşlık işlemlerini halletmek için Londra’ya gidip gitmediği, saklanan benzer durumlar olup olmadığı sorularına derhal cevap vermesini istedi. Açıklamada, “Hükümet gölge bıraktıkça ve ceza verilmedikçe Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararasında kötü teşhiri artarak devam edecek” denildi.

Haravgi manşet haberini, “Kaçamak Yapmadan Bakan ve ‘Altın’ Dostlar Hakkında İzahat Verin” başlığını attı.

Alithia ise manşet haberini “El Cezire’nin Yeni ‘İfşaatı’ Temcit Pilavı” başlığıyla aktardı.

TAK

Benzer haberler

Featured
Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi 28 Eki 2026 15:38 Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı 28 Eki 2026 15:22 Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti 28 Eki 2026 15:17 Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti 28 Eki 2026 15:04 YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" 28 Eki 2026 14:58 Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı 28 Eki 2026 14:30 Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" 28 Eki 2026 14:26 İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı 28 Eki 2026 14:21 Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak 28 Eki 2026 14:17