Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman Milli Takım'ı kutladı “Onlarla gurur duyuyoruz” ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu Cumhurbaşkanı Erhürman, Holguin ile yarın görüşecek Diş sıkma sadece dişleri değil yaşam kalitesini de bozuyor Meteoroloji Dairesi Müdürü "El Nino Kıbrıs’ı dolaylı etkileyebilir" Nöbetçi Eczaneler (7 Haziran 2026) ABD'de festival alanına silahlı saldırı! Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" Ekvador'da yangın: Limandaki 35 tekne küle döndü Bugün hava nasıl olacak? (7 Haziran 2026) Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman Milli Takım'ı kutladı “Onlarla gurur duyuyoruz” ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu Cumhurbaşkanı Erhürman, Holguin ile yarın görüşecek Diş sıkma sadece dişleri değil yaşam kalitesini de bozuyor Meteoroloji Dairesi Müdürü "El Nino Kıbrıs’ı dolaylı etkileyebilir" Nöbetçi Eczaneler (7 Haziran 2026) ABD'de festival alanına silahlı saldırı! Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" Ekvador'da yangın: Limandaki 35 tekne küle döndü Bugün hava nasıl olacak? (7 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Ekvador’dan Limasol'a 17 buçuk kilo kokain geldi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Ekvador’dan Limasol'a 17 buçuk kilo kokain geldi

Güney Kıbrıs’ta, İngiliz Üsleri kontrolünde bulunan topraklar içinde yer alan “Asomatos” bölgesinde, dün 17 buçuk kilo kokain ele geçirildiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, “Muzlarla Birlikte 17 Buçuk Kilo Kokain” başlıklı haberinde, olayla ilgili olarak 40 ve 46 yaşlarında iki kişinin tutuklanarak gözaltına alındığını yazdı.

Uyuşturucu maddenin, muzlarla dolu konteynerler içinde Ekvador’dan yola çıktığını ve Limasol Limanı'na vardıktan sonra bir meyve ithalat deposuna nakledildiğini kaydeden gazete, Yunanistan polisinin Rum polisine bilgi vermesi üzerine konteynerin takibe alındığını ve dün sabaha karşı tutuklamaların gerçekleştiğini belirtti.

Gazete, Ekvador’dan yola çıkan uyuşturucunun ilk önce bir başka ülkeye ve ardından Pire Limanı'na nakledildiğini, son varış noktasının ise Limasol Limanı olduğunu belirtti.

Büyük miktarda uyuşturucu maddeyle ilgili olarak 19 Temmuz'da Yunanistan polisi tarafından Rum polisine bilgi verildiğini belirten gazete, son varış noktası Güney Kıbrıs olan uyuşturucunun, Yunanistan polisi tarafından konteynerde tespit edildiğini kaydetti.

Yunanistan polisiyle istişarede bulunulduktan sonra, uyuşturucunun Güney Kıbrıs’ta kontrollü bir şekilde teslim alınmasına karar verildiğini belirten gazete, uyuşturucunun bulunduğu konteynerin 26 Temmuz’da Limasol Limanı'na ulaştığını yazdı.

Habere göre, uyuşturucu madde burada gümrük makamlarının da yardımıyla kontrollü bir şekilde teslim alındığı ve uyuşturucular taklitleriyle değiştirildi; konteyner 27 Temmuz’da ise “Asomatos” bölgesinde bulunan meyve deposuna nakledildi.

Bölgenin sürekli kontrol altında tutulduğunu ve 2 Ağustos sabaha yakın 40 ve 46 yaşlarındaki kişilerin uyuşturucuyu almak için depoya geldiğini yazan gazete, Narkotikle Mücadele Birimi’nin önceden bildiği isimler olan şahısların dün İngiliz Üsleri Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldığını ve iki gün gözaltında kalmalarına karar verildiğini ekledi.

Benzer haberler

Featured
Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var 2026-06-07 13:22:00 Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” 2026-06-07 13:03:00 Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor 2026-06-07 12:45:00 Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu 2026-06-07 12:38:00 Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” 2026-06-07 12:32:00 Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” 2026-06-07 12:25:00 Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" 2026-06-07 12:15:00 İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor 2026-06-07 12:04:00 KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" 2026-06-07 11:35:00