Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kanada'daki orman yangınlarının dumanı ABD'nin kuzeydoğusuna ulaştı Bangladeş'teki kızamık salgınında hayatını kaybeden çocuk sayısı 800'e yaklaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Temmuz 2026) Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor” ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi AB, obezite tedavisinde ağızdan kullanılan ilk GLP-1 ilacına onay verdi Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi" Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor Piyasalarda gün sonu... MSB'den Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs kararına sert tepki Akpınar “Hükümet adına yürütülen tüm projeler, koalisyon hükümetinin ortak icraatlarıdır” CTP Beyarmudu'nda Ahmet Zort'a destek kararı aldı İçişleri Bakanlığı "Üç kişi hakkında sınır dışı işlemi başlatıldı" Küresel piyasalarda artan jeopolitik gerilim, ABD'de yavaşlayan enflasyonun pozitif etkilerini sınırlıyor 28. Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası tamamlandı TikTok'a soruşturma açıldı, 24 milyon dolarlık para cezası ödeyebilir Aksakal "KKTC'nin adı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilsin" KTÖS ve POED Yönetim Kurulları bir araya geldi Gürcafer "İstikrarlı ekonominin yolu çözümden geçiyor" Bengihan “Asgari ücret artışı bir lütuf değildir. Kaybedilen alım gücünün yerine konmasıdır” Kanada'daki orman yangınlarının dumanı ABD'nin kuzeydoğusuna ulaştı Bangladeş'teki kızamık salgınında hayatını kaybeden çocuk sayısı 800'e yaklaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Temmuz 2026) Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor” ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi AB, obezite tedavisinde ağızdan kullanılan ilk GLP-1 ilacına onay verdi Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi" Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor Piyasalarda gün sonu... MSB'den Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs kararına sert tepki Akpınar “Hükümet adına yürütülen tüm projeler, koalisyon hükümetinin ortak icraatlarıdır” CTP Beyarmudu'nda Ahmet Zort'a destek kararı aldı İçişleri Bakanlığı "Üç kişi hakkında sınır dışı işlemi başlatıldı" Küresel piyasalarda artan jeopolitik gerilim, ABD'de yavaşlayan enflasyonun pozitif etkilerini sınırlıyor 28. Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası tamamlandı TikTok'a soruşturma açıldı, 24 milyon dolarlık para cezası ödeyebilir Aksakal "KKTC'nin adı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilsin" KTÖS ve POED Yönetim Kurulları bir araya geldi Gürcafer "İstikrarlı ekonominin yolu çözümden geçiyor" Bengihan “Asgari ücret artışı bir lütuf değildir. Kaybedilen alım gücünün yerine konmasıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Ekim ayı hayat pahalılığı oranı açıklandı!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Ekim ayı hayat pahalılığı oranı açıklandı!

İstatistik Kurumu, Ekim ayı hayat pahalılığı oranını yüzde 1.09 olarak açıkladı. Açıklamaya göre, Tüketici Fiyatları Genel Endeksi'nde bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 33.80 ve bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 36.33 değişim yaşandı. -En yüksek artış giyim ve ayakkabı grubunda Ana harcama grupları itibarıyla bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 18.93 ile giyim ve ayakkabı ana grubunda yaşandı. Konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar ana grubunda yüzde 5.72, çeşitli mal ve hizmetler ana grubunda yüzde 2.87, gıda ve alkolsüz içecekler ana grubunda yüzde 1.34, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri ana grubunda yüzde 0.99, alkollü içecekler ve tütün ana grubunda yüzde 0.89, ulaştırma ana grubunda yüzde 0.75, sağlık ana grubunda yüzde 0.72, eğlence ve kültür ana grubunda yüzde 0.23, eğitim ana grubunda yüzde 0.14 artış meydana geldi. Öte yandan, lokanta ve oteller ana grubunda yüzde 6.89, haberleşme ana grubunda yüzde 0.03 azalış gerçekleşti. Bir önceki aya göre, endekste kapsanan 394 madde çeşidinin ortalama fiyatlarında artış, 104 madde çeşidinin ortalama fiyatlarında ise düşüş oldu. En yüksek fiyat artışı gösteren ilk üç mal veya hizmet; yüzde 90.23 ayva, yüzde 72.42 bal kabağı ve yüzde 60.00 ile milli piyango bileti oldu. En yüksek fiyat düşüşü gösteren ilk üç mal veya hizmet ise; yüzde 49.91 nar, yüzde 41.08 mango ve yüzde 32.70 ile limon oldu.

Benzer haberler

Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Temmuz 2026) 2026-07-16 21:35:43 Piyasalarda gün sonu... 2026-07-16 19:31:06 Küresel piyasalarda artan jeopolitik gerilim, ABD'de yavaşlayan enflasyonun pozitif etkilerini sınırlıyor 2026-07-16 18:45:45 Petrol fiyatları güne yüzde 0,47 azalarak başladı 2026-07-16 10:55:14 Borsa güne 0,36 düşüşle başladı 2026-07-16 10:31:32 Fed "ABD'de ekonomik faaliyet hafifle orta hızda arttı" 2026-07-16 09:48:04 Piyasada hareketli saatler: Altın fiyatları neden düşüyor, devam edecek mi? 2026-07-16 09:18:53 Döviz kurlarında son durum (16 Temmuz 2026) 2026-07-16 08:43:24 IMF, petrol piyasasında tamponların azaldığı konusunda uyardı 2026-07-15 21:53:06