Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
En son hava durumu tahminleri (1 Ağustos 2026) Ormanlık ağaçlandırma alanında korkutan yangın: 30 dönümlük alan kül oldu! Guterres "Kıbrıs ziyaretim, çözüm arayışının her zamankinden daha acil olduğunu gösterdi" Hamas "Gazze'de kapsamlı ateşkes anlaşmasını kabul ettik" Ceuta'da düzensiz göçmen krizi: En az 18 kişi hayatını kaybetti Döviz piyasalarında günün son rakamları (31 Temmuz 2026) Üstel'den 5 yaş üstü araçlar için net mesaj "Af uzatılmayacak" Taçoy “AB’nin durması gereken nokta sorgulanmalı” Borsa günü yüzde 1,24 değer kazanarak tamamladı CTP Gençlik Örgütü Lefke İlçesi’nde yeni dönem KTTO “Yerel İstihdamı Destekleme Fonu’nun amacı değiştirilemez” Molehiya ve siyah üzümler imha edildi Küresel piyasalarda teknoloji rallisinden kaynaklı pozitif fiyatlamalar öne çıkıyor Köseoğlu “Sınav sonuç kodu ile sınav puanları, sınavdan sonra adaylara SMS yoluyla gönderilecek” Meteoroloji Dairesi 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Hristodulidis "Ön hazırlığımız ağustos ayının tamamında devam edecek” "Erhürman’ın haftalık görüşme önerisi önemli, ancak henüz Güney’den yanıt yok" Güney Kıbrıs'ta büyük yangın: 7 hava aracıyla müdahale ediliyor Shell, Kıbrıs'taki iştirakini Macaristan merkezli MOL Group’a satıyor Nöbetçi eczaneler (31 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (1 Ağustos 2026) Ormanlık ağaçlandırma alanında korkutan yangın: 30 dönümlük alan kül oldu! Guterres "Kıbrıs ziyaretim, çözüm arayışının her zamankinden daha acil olduğunu gösterdi" Hamas "Gazze'de kapsamlı ateşkes anlaşmasını kabul ettik" Ceuta'da düzensiz göçmen krizi: En az 18 kişi hayatını kaybetti Döviz piyasalarında günün son rakamları (31 Temmuz 2026) Üstel'den 5 yaş üstü araçlar için net mesaj "Af uzatılmayacak" Taçoy “AB’nin durması gereken nokta sorgulanmalı” Borsa günü yüzde 1,24 değer kazanarak tamamladı CTP Gençlik Örgütü Lefke İlçesi’nde yeni dönem KTTO “Yerel İstihdamı Destekleme Fonu’nun amacı değiştirilemez” Molehiya ve siyah üzümler imha edildi Küresel piyasalarda teknoloji rallisinden kaynaklı pozitif fiyatlamalar öne çıkıyor Köseoğlu “Sınav sonuç kodu ile sınav puanları, sınavdan sonra adaylara SMS yoluyla gönderilecek” Meteoroloji Dairesi 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Hristodulidis "Ön hazırlığımız ağustos ayının tamamında devam edecek” "Erhürman’ın haftalık görüşme önerisi önemli, ancak henüz Güney’den yanıt yok" Güney Kıbrıs'ta büyük yangın: 7 hava aracıyla müdahale ediliyor Shell, Kıbrıs'taki iştirakini Macaristan merkezli MOL Group’a satıyor Nöbetçi eczaneler (31 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Eide: Doğalgaz anlaşmazlıklarındaki olası dramdan endişeliyim

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Eide: Doğalgaz anlaşmazlıklarındaki olası dramdan endişeliyim

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espan Barth Eide, doğalgaz anlaşmazlıklarındaki krzizin müzakere sürecine gölge düşürmesinden endişe duyduğunu’ belirtti.

Eide; ‘Çözüm için zamanın daraldığı ve fırsat penceresinin kapanacağı’ uyarısında da bulundu.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Newyork’ta Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtladı.

Eide; “Görüşmelerin ilerlediğini söyleyebilirim ama fırsat penceresinin kapanacağının hepimiz farkındayız. Zamanı en etkili şekilde kullanmamız gerekir” dedi.

Özel Danışman Eide; “Her iki liderin anlaşma istediğini’ de ifade ederek, “Asıl sorun, her iki taraf da iki ayrı sistemden birleşik bir sisteme geçmek için bu son atılımı yapmaya hazır mı? Ortak bir federal geleceğe doğru bu son sıçramayı sağlayacak irade yeterince güçlü mü?”ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın “BM, daha fazla yardımcı olmalı” yönündeki ifadelerine ise Eide; “Sayın Akıncı’nın görüşüne katılıyorum ama bu her iki liderin de istediği bir şey olmalı” karşılığını verdi.

Eide; Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yapılacak seçime de değinerek; ‘sürecin seçim kampanyası hazırlıklarının gölgesinde kalma tehlikesinden endişe duyduğunu’ ifade etti.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, doğalgaz arama faaliyetleri ile ilgili endişelerini de paylaşarak; ‘doğalgaz arama konusu dramatik bir çatışmaya dönüşmeden zaman iyi kullanılmalı’ dedi.

Kıbrıs’ta çözüm için son şans değerlendirmelerinin hatırlatılması üzere de Eide; ‘kendisinin bunu en iyi fırsat olarak değerlendirmeyi tercih ettiğine dikkat çekti; “bu fırsatı şimdi değerlendirmezsek yazık olur, erteleyerek daha iyi sonuca ulaşamayız” görüşünü paylaştı.

Kaynak: BRT

Benzer haberler

Featured
En son hava durumu tahminleri (1 Ağustos 2026) 2026-08-01 08:54:48 Ormanlık ağaçlandırma alanında korkutan yangın: 30 dönümlük alan kül oldu! 2026-07-31 22:41:45 Guterres "Kıbrıs ziyaretim, çözüm arayışının her zamankinden daha acil olduğunu gösterdi" 2026-07-31 22:25:00 Hamas "Gazze'de kapsamlı ateşkes anlaşmasını kabul ettik" 2026-07-31 22:18:15 Ceuta'da düzensiz göçmen krizi: En az 18 kişi hayatını kaybetti 2026-07-31 22:14:39 Döviz piyasalarında günün son rakamları (31 Temmuz 2026) 2026-07-31 22:01:00 Üstel'den 5 yaş üstü araçlar için net mesaj "Af uzatılmayacak" 2026-07-31 20:44:00 Taçoy “AB’nin durması gereken nokta sorgulanmalı” 2026-07-31 20:36:57 Borsa günü yüzde 1,24 değer kazanarak tamamladı 2026-07-31 20:33:33