Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Petrol fiyatları güne düşüşle başladı Çocukluk arkadaşları DNA testiyle kardeş olduklarını öğrendi Borsa güne 0,10 yükselişle başladı ABD'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti Lionel Messi futbolu bırakıyor mu? DSÖ "Ebola salgını tarihin en ölümcülü olma yolunda" Küresel piyasalarda Orta Doğu belirsizliği sürüyor Avrupa 27 yıl sonra iki dakikalığına karanlığa gömüldü Altın sahipleri dikkat: Günün ilk verisi geldi Uzayda yeni bir kozmik cisim keşfedildi: Kara delik yıldızı Döviz kurlarında son durum (13 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Ağustos 2026) İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Petrol fiyatları güne düşüşle başladı Çocukluk arkadaşları DNA testiyle kardeş olduklarını öğrendi Borsa güne 0,10 yükselişle başladı ABD'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti Lionel Messi futbolu bırakıyor mu? DSÖ "Ebola salgını tarihin en ölümcülü olma yolunda" Küresel piyasalarda Orta Doğu belirsizliği sürüyor Avrupa 27 yıl sonra iki dakikalığına karanlığa gömüldü Altın sahipleri dikkat: Günün ilk verisi geldi Uzayda yeni bir kozmik cisim keşfedildi: Kara delik yıldızı Döviz kurlarında son durum (13 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Ağustos 2026) İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir"
Dolar
Euro
Sterlin

Eide bugün Ankara’ya geçecek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Eide bugün Ankara’ya geçecek

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide,Kıbrıs müzakereleri için endişeli olduğunu ifade etti.

Dün, Atina’da Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias ile görüşen Eide bugün Ankara’ya geçecek. Atina’da temaslarda bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile biraraya geldi. Görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Eide, Kıbrıs’taki süreçle ilgili endişelerini dile getirdi. Kıbrıs görüşmelerinde zor bir dönemden geçtiklerini belirten Eide, Cenevre’de yapılması muhtemel yeni bir uluslararası konferans için “yöntem, yapı ve sıralama” hususlarında taraflar arasında anlaşma sağlanamadığını söyledi. Eide, garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve Birleşik Krallık’ta bir dizi görüşmelerde bulunacağını dile getirerek, “Cuma günü bir anlaşma çıkmadı ancak pes etmiyoruz.” diye konuştu. Kıbrıslı liderlerin anlaşmaya şimdiye kadar herkesten fazla yaklaştıklarına vurgu yapan Eide, altı fasıldan 5’inde iki liderin aynı fikirde olduklarını kaydetti. Eide, güvenlik ve garantörlük konularında tarafların anlaşamadığına değinerek, “Cenevre’ye gitmek için ortak bir zemine sahip değiliz. İki lider arasında çok fazla karşılıklı suçlama oluyor. Tekrar masaya döndüklerinde pişman olmalarından endişeliyim. Bu karşılıklı suçlamalara daha fazla bir şey eklemek istemiyorum.” değerlendirmesinde bulundu. Müzakerelerin sonuçsuz kalmasının ne Türkiye ne Yunanistan ne de uluslararası toplumun çıkarına olduğunu anlatan Eide, “Endişeli olduğumu paylaşmak istiyorum. Sürecin sıkıntılı olduğu konusunda şu üç yıldaki herhangi bir dönemden daha fazla endişeliyim.” ifadesini kullandı. Eide, bu aşamada başarısızlığın Kıbrıs’ın ötesinde uluslararası boyutuna işaret ederek, bundan Türkiye ile Yunanistan ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin yanı sıra Doğu Akdeniz bölgesinin de etkilenebileceğini bildirdi.   Kaynak: BRT

Benzer haberler

Featured
Petrol fiyatları güne düşüşle başladı 13 Ağu 2026 10:14 Çocukluk arkadaşları DNA testiyle kardeş olduklarını öğrendi 13 Ağu 2026 10:11 Borsa güne 0,10 yükselişle başladı 13 Ağu 2026 10:09 ABD'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti 13 Ağu 2026 09:55 Lionel Messi futbolu bırakıyor mu? 13 Ağu 2026 09:52 DSÖ "Ebola salgını tarihin en ölümcülü olma yolunda" 13 Ağu 2026 09:47 Küresel piyasalarda Orta Doğu belirsizliği sürüyor 13 Ağu 2026 09:14 Avrupa 27 yıl sonra iki dakikalığına karanlığa gömüldü 13 Ağu 2026 09:08 Altın sahipleri dikkat: Günün ilk verisi geldi 13 Ağu 2026 08:59